14.7.14

"Στη φυλακή ένας αθώος"...

Το χειρόγραφο σημείωμα Παπαγεωργόπουλου μετά την καταδίκη: «Στη φυλακή ένας αθώο


 Τι λέει στην δήλωση του, ο Παπαγεωργόπουλος
ΦΩΤΟ...

Για απόφαση σκοπιμότητας στην οποία οφείλεται η καταδίκη του κάνει λόγο ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε χειρόγραφη δήλωσή του που έδωσε στη δημοσιότητα λίγο μετά την...
ανακοίνωση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που του επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Δηλώνει δε ότι είναι εξιλαστήριο θύμα και παρακαλεί τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να ζητήσουν το φάκελο της υπόθεσής του και να ενημερωθούν για τον τρόπο που, όπως λέει, σπιλώθηκε το όνομά του, επετεύχθη ο εξωραϊσμός του από την πολιτική ζωή του τόπου, και οδηγήθηκε στη φυλακή «χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο και μετά από έξι αλλαγές του εναντίον του κατηγορητηρίου».

«Στη φυλακή μέσα από μια μακρά διαδρομή προσφοράς στην πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη, τη νεολαία, απολύτου σεβασμού στο Σύνταγμα και τους νόμους και χωρίς απόκτηση κάποιου σημαντικού περιουσιακού στοιχείου τα τελευταία 25 χρόνια! Στη φυλακή ένας αθώος! Εξιλαστήριο θύμα. Δυστυχώς η σκευωρία κέρδισε για δεύτερη φορά», αναφέρει ο κ. Παπαγεωργόπουλος στην επιστολή του και εκφράζει την ελπίδα ο Άρειος Πάγος να αντιληφθεί ότι η καταδίκη του οφείλεται σε μια απόφαση σκοπιμότητας. Ο τέως δήμαρχος ευχαριστεί τέλος όσους τον στήριξαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά το σημείωμα

«Παρακαλώ ιδιαιτέρως τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να ζητήσουν τον φάκελο της υπόθεσής μου και να ενημερωθούν για τον τρόπο που σπιλώθηκε το όνομά μου, να ενημερωθούν για τον τρόπο που επετεύχθη ο εξοστρακισμός μου την πολιτική ζωή του τόπου, να ενημερωθούν για την πρωτοφανή διαδικασία με την οποία οδηγήθηκα στην φυλακή και την πρώτη φορά και σήμερα, χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο και μετά από έξι αλλαγές του εναντίον μου κατηγορητηρίου, το οποίο κατέρρευσε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου και τις έξι φορές.

Στη φυλακή μετά από μια μακρά διαδρομή προσφοράς στην πατρίδα, στη Θεσσαλονίκη, στην νεολαία, απόλυτου σεβασμού στο Σύνταγμα και τους Νόμους και χωρίς απόκτηση κάποιου σημαντικού περιουσιακού στοιχείου τα τελευταία 25 χρόνια! Στη φυλακή ένας αθώος! Εξιλαστήριο θύμα!

Δυστυχώς η σκευωρία κέρδισε για δεύτερη φορά. Στο Τριμελές με 3-0, στο 5μελές με 3-2. Δύο εφέτες ψήφισαν υπέρ της πλήρους αθωότητάς μου! Κι όμως οδηγούμαι και πάλι στην φυλακή. Ελπίζω ο Άρειος Πάγος να αντιληφθεί ότι η καταδίκη μου οφείλεται σε μια απόφαση σκοπιμότητας.

Τέλος, να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους συμπατριώτες μου και στους συμπολίτες μου που με άπειρες εκδηλώσεις συμπαράστασης με στήριξαν στον ενάμισι αυτόν χρόνο της εξορίας, της απομόνωσης και της λάσπης. Δεν πίστεψαν τα ψέματα. Αντιλήφθηκαν τη σκευωρία. Δεν θα τους ξεχάσω ποτέ. Τους είμαι ευγνώμων»...



πηγή κειμένου iefimerida.gr
πηγή φωτό voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: