5.7.14

Επιστρατεύει η κυβέρνηση τους απεργούς της ΔΕΗ...

apergia-DEH
 Σε μία νέα επίδειξη αυταρχισμού, η κυβέρνηση προχώρησε τελικά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους, μετά και την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου να κρίνει παράνομη την απεργία τους.
Την ώρα που...
στη Βουλή αναμένεται να ψηφιστεί και κατ΄ άρθρο την Τετάρτη το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ», η κυβέρνηση με την παράνομη απόφασή της οδηγεί στα άκρα την πολιτική σύγκρουση και πολώνει ακόμα περισσότερο το πολιτικό σκηνικό.
Η δικομματική συνεχίζοντας στο δρόμο της αυταρχικής αντιμετώπισης των εργατικών κινητοποιήσεων, όπως είχε γίνει παλιότερα με ναυτεργάτες και εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, επιδικνύει «αποφασιστικότητα» προς τους εργαζόμενους, ενώ ακολουθεί το δρόμο των ιδιωτικών συμφερόντων.
Σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφίσα Βούλτεψη, ανέφερε:
«Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.
Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.
Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει».
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: