20.7.14

Γέμισαν συνθήματα οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης...

http://www.newsbeast.gr/files/temp/E0C13FEF1A4C9E9DEE807A22FCE94C31.jpg
Συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και πορεία σε κεντρικές οδούς της πόλης πραγματοποίησαν μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Οι...

διαδηλωτές, συμμετέχοντες στην απεργία που κήρυξε η Ένωσή τους, κρατώντας πανό με το σύνθημα «Όχι στο ωράριο των μονοπωλίων-Κυριακή αργία» ξεκίνησαν την πορεία από την πλατεία Αριστοτέλους κινήθηκαν μέσω των οδών Ερμού, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου και επέστρεψαν στην οδό Αριστοτέλους.

Στη διάρκεια της πορείας φώναζαν συνθήματα υπέρ της διατήρησης της αργίας της Κυριακής ως τη μοναδική σταθερή μέρα ανάπαυσης των εργαζομένων, όπως «Την Κυριακή την έχουμε για μας και τα παιδιά μας, δεν θα τη χαρίσουμε στα αφεντικά μας» και μοίραζαν φυλλάδια τυπωμένα στην ελληνική, αλλά και στην αγγλική γλώσσα, ώστε να ενημερωθούν και οι τουρίστες για τις θέσεις τους.

Νωρίτερα στους συγκεντρωμένους μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου, η οποία ανέφερε ότι «πριν από λίγο καιρό νομοθετήθηκε το άνοιγμα των καταστημάτων για επτά Κυριακές το χρόνο, στη συνέχεια στην πόλη της Θεσσαλονίκης έγιναν 10 οι Κυριακές και τώρα με υπουργική απόφαση γίνονται 52 οι εργάσιμες Κυριακές για το ιστορικό κέντρο της πόλης».

«Γίνεται ακόμη ένα βήμα στο στόχο της πλήρους απελευθέρωσης των κανόνων της αγοράς στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της τόνωσης του εμπορίου και του τουρισμού στην πόλη», υπογράμμισε σημειώνοντας ότι μετά από λίγο καιρό η απόφαση για όλες τις Κυριακές του χρόνου θα επιβληθεί σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Η κ. Καλαντίδου αναφέρθηκε και στις «Λευκές Νύχτες» που διοργανώνονται στην Αθήνα, με ανοιχτά τα καταστήματα έως τα ξημερώματα. “Είναι “μαύρες” για τους εμποροϋπαλλήλους, επειδή μας υποχρεώνουν να δουλέψουμε έως τις τρεις τα ξημερώματα» ανέφερε.

Την αντίθεσή τους στο μέτρο εξέφρασαν με ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μέλη του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου και Χάρτου, του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, και της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: