8.7.14

Αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι δικηγόροι του Πειραιά...

Απέχουν από τα καθήκοντά τους την Τρίτη οι δικηγόροι του Πειραιά εν όψει της επαπειλούμενης μετεγκατάστασης των δικαστηρίων –από το κτίριο στην οδό Σκουζέ και άλλα πέντε – στο κτίριο των παλαιών καπναποθηκών ΚΕΡΑΝΗΣ, επί της οδού Θηβών, στη Νίκαια.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά προσδίδει στην αποχή προειδοποιητική χροιά, καθώς...
η μετεγκατάσταση θεωρείται εδώ και καιρό «casus belli» στην πόλη και αναμένονται περαιτέρω κινητοποιήσεις. Ο νομικός κόσμος έχει εναντιωθεί στο σχέδιο, ενώ στο πλευρό του στέκονται φορείς της πόλης, με βασικό επιχείρημα ότι δεν θέλουν να αποσπασθεί από τη χωροταξική και λειτουργική δομή της πόλης ο χώρος απονομής της δικαιοσύνης.


Την περασμένη εβδομάδα έλαβε χώρα σύσκεψη παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, στην οποία κατέστη σαφής η πρόθεση άμεσης μεταφοράς των δικαστικών υπηρεσιών στη Νίκαια. Ο νέος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έχει ζητήσει «προθεσμία» τεσσάρων μηνών, ως τις 30 Οκτωβρίου, προκειμένου να μπορέσει να υποβάλει τη δική του πρόταση επί του θέματος.

Ο Χαρ. Αθανασίου τόνισε πάντως στη συνάντηση αυτή ότι το υπουργείο έχει ήδη καταβάλει ενοίκιο 2,6 εκατ. ευρώ, ετησίως, για το κτίριο ΚΕΡΑΝΗΣ, το οποίο δεν χρησιμοποιείται, ενώ πρόσθεσε ότι ο χρόνος μετασκευής της Ραλλείου, που φιλοξενεί σήμερα δικαστικές υπηρεσίες, υπολογίζεται ως και σε τρία χρόνια. Κατά το διάστημα αυτό, η απονομή της Δικαιοσύνης θα γίνεται σε κτίρια ανεπαρκή και επικίνδυνα για την υγεία των δικαστικών υπαλλήλων και δικηγόρων, λόγω αμιάντου και έλλειψης εξόδων κινδύνου, επεσήμανε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η μετεγκατάσταση στις παλιές καπναποθήκες του Κεράνη θα είναι προσωρινή...
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: