18.7.14

Μέρκελ: «Θα κάνω αυτό που τους έχω πει»...


Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διέψευσε για άλλη μία φορά τις εικασίες ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει από την Καγκελαρία το 2016. Εμφανίζεται αποφασισμένη να ...
εξαντλήσει την κυβερνητική της θητεία που λήγει το 2017. Οι Γερμανοί, στην πλειονότητά τους, επιθυμούν και τέταρτη υποψηφιότητά της στο ανώτατο αξίωμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ZDF.

«Οι άνθρωποι στην Γερμανία μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα κάνω αυτό που τους έχω πει», δήλωσε η κυρία Μέρκελ στο πλαίσιο της καθιερωμένης θερινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο. Ωστόσο, δεν θέλησε να μιλήσει για μετά το 2017, οπότε και θα διεξαχθούν γενικές εκλογές. «Όλα τα υπόλοιπα, αργότερα», είπε χαρακτηριστικά.
 
Όσον αφορά στα άμεσα σχέδιά της και ερωτηθείσα εάν η κρίση στην Ουκρανία θα «χαλάσει» τις διακοπές της, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι είναι πάντα «σε υπηρεσία», ανεξαρτήτως του εάν βρίσκεται σε διακοπές ή όχι.
 
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το 65% των Γερμανών επιθυμεί να δει την Άνγκελα Μέρκελ και πάλι υποψήφια για την Καγκελαρία, ενώ μόνο το 29% είναι αντίθετο σε αυτή την προοπτική.
 
Μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατών, το 84% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα επιθυμούσε και τέταρτη υποψηφιότητα της κ. Μέρκελ.
 
  ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: