10.7.14

Χωρίς εορτασμούς η αποκατάσταση της Δημοκρατίας ...


ΦΩΤΟ...
Με προσωπική του απόφαση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί ούτε και φέτος η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παρά το γεγονός ότι...
- καθώς είναι η τελευταία του χρονιά - θα μπορούσε να καλέσει την πολιτική, στρατιωτική και πνευματική ηγεσία του τόπου για να τους αποχαιρετήσει με τον πιο επίσημο τρόπο, ο Κάρολος Παπούλιας επέλεξε να κρατήσει κλειστά και φέτος τα φώτα του προεδρικού.

Έτσι, φέτος η εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, στην ειδική συνεδρίαση, παρουσία του Κ. Παπούλια.

Η προεδρία της Δημοκρατίας ματαίωσε για πρώτη φορά την λαμπερή δεξίωση που πραγματοποιούνταν στον μεγάλο κήπο, το 2007, εξαιτίας των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Το 2008 ήταν η τελευταία φορά που η δεξίωση πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο με τον πλούσιο μπουφέ, και τα χρωματιστά φορέματα των κυριών.

Ήταν εκείνη τη χρονιά που την παράσταση έκλεψε ο Αλέξης Τσίπρας και η σύνοδός του, που δεν ήταν η σύντροφος του αλλά η Καντίτσα Σάνγκο, κόρη μεταναστών από τη Σιέρα Λεόνε.



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να αναδείξει το πρόβλημα των παιδιών που δεν μπορούν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια παρά το γεγονός ότι έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

Ήταν η ίδια χρονιά που ο Άκης Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε αγκαζέ με τη Βίκυ Σταμάτη, ενώ τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η σύζυγος του τότε πρωθυπουργού Νατάσα Καραμανλή με το απλό κομψό φόρεμά της, που ταίριαζε με την περίσταση και το ρόλο της.





Το 2010 και το 2011 ο Κάρολος Παπούλιας ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής, αφού ο λαός ήδη δοκιμαζόταν από την οικονομική κρίση, κάλεσε τους αντιστασιακούς, τους αρχηγούς κομμάτων, τους πολιτικούς και τους δικαστικούς στην κλειστή μεγάλη αίθουσα των διαπιστευτηρίων.

Σερβίροντας μόνο πορτοκαλάδα και νερό οι καλεσμένοι έμειναν για λίγη ώρα στη εκδήλωση και αποχώρησαν χωρίς να δώσουν πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες της επόμενης ημέρας.

Το 2012 με ανακοίνωση της η Προεδρία της Δημοκρατίας ματαίωσε τη εκδήλωση κάνοντας λόγο για περισυλλογή και αναζήτηση μιας άλλης νοηματοδότησης για τον εορτασμό της επετείου.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: