4.7.14

Ανοίγουν νέα μέτωπα με υπουργικές αποφάσεις...

Το ένα μετά το άλλο ανοίγουν τα μέτωπα με την κυβέρνηση καθώς μετά τους εργαζομένους στη ΔΕΗ στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών και οι φαρμακοποιοί.

Η κυβέρνηση προχωρώντας με συνοπτικές διαδικασίες – μέσω υπουργικών αποφάσεων - στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων βρίσκεται αντιμέτωπη με...
τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων που επηρεάζονται από τα όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Διαβάστε την Υπουργική Απόφαση εδώ

Το Σάββατο συνεδριάζει εκτάκτως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας να μειώσει το ποσοστό κέρδους στα φάρμακα. Οι φαρμακοποιοί απειλούν με κινητοποιήσεις καθώς όπως αναφέρουν αδυνατούν πλέον να σηκώσουν άλλο το βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης της χώρας.

Παράλληλα κατηγορούν τον Μ. Βορίδη ότι «ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά τις προηλειμμένες αποφάσεις που έχουν σχέση με τη διάλυση του φαρμακευτικού ιστού της χώρας». Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «Ήταν μία υποχρέωση της χώρας, είχε τεθεί και αναληφθεί όταν έγινε η πρώτη συμφωνία με τους δανειστές. Το 23% έπρεπε να γίνει 15% και στην πραγματικότητα εκείνο που έγινε είναι ότι το 21% έγινε 19%».

Απεργία και στις λαϊκές

Στη Βουλή κατατέθηκε υπουργική απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτου σύμφωνα με την οποία θα υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ παραγωγού και εμπόρου, ενώ οι θέσεις για το που θα τοποθετείται ο κάθε πάγκος θα γίνεται μετά από κλήρωση. Δηλαδή ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία διαφορά από το σχέδιο νόμου του προηγούμενου υφυπουργού Θ. Σκορδά.

«Εντελώς ξαφνικά και χωρίς καμία Διαβούλευση με μας, ο υφυπουργός κ. Γιακουμάτος κατέθεσε στη Βουλή την Υπουργική Απόφαση» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία λαϊκών αγορών. Παράλληλα εκτιμούν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η διάλυση των λαϊκών αγορών.

Σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει ημερίδα στο Δήμο Περιστερίου προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: