3.7.14

ΣΥΡΙΖΑ: Κατ'αρχήν θετική στάση όλων για το δημοψήφισμα...

"Από τις συνομιλίες καταγράφηκε η αντίθεση όλων στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη μικρή ΔΕΗ και η κατ' αρχήν η θετική τους στάση στη προοπτική διεξαγωγής δημοψηφίσματος", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις...
συνομιλίες του προέδρου, Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της "μικρής" ΔΕΗ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «ο Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τους επικεφαλής των κομμάτων αντιπολίτευσης, Πάνο Καμένο Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ., Φώτη Κουβέλη Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ, Δημήτηρη Κουτσούμπα Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ και Πάρη Μουτσινά Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας  των ανεξάρτητων βουλευτών.Αντικείμενο της συνομιλίας τους ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας κατάθεσης πρότασης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ενάντια στο νόμο για τη κατάτμηση και το  ξεπούλημα της ΔΕΗ, σύμφωνα με το άρθρο 44, παράγραφο 2 του Συντάγματος».

«Από τις συνομιλίες καταγράφηκε η αντίθεση όλων στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη μικρή ΔΕΗ και η κατ' αρχήν η θετική τους στάση στη προοπτική διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας, ωστόσο, διευκρίνισε ότι το δημοψήφισμα θα πρέπει να αφορά και στο σύνολο των προηγούμενων νόμων που σχετίζονται με την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ», σημειώνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Ο Αλ. Τσίπρας  τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντίρρηση στη πρόταση του ΚΚΕ να συμπεριλαμβάνονται και προηγούμενοι νόμοι που σχετίζονται με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, καθώς και ότι η κοινή πρόταση αποτελεί ευκαιρία προκειμένου να διερευνηθεί το πεδίο συμφωνίας για μια εναλλακτική εθνική στρατηγική στα θέματα ενέργειας.

Ως εκ τούτου πρότεινε το εύρος των νόμων που θα περιλαμβάνονται σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα να είναι αντικείμενο συνεννόησης όλων των δυνάμεων που συμφωνούν με την διεξαγωγή του, δεδομένου ότι η ενεργοποίηση του άρθρου 44 απαιτεί τη συγκέντρωση 120 βουλευτών»...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: