2.7.14

«Μόνο η Αριστερά θα σώσει την Ελλάδα και την Ευρώπη»...

 «Μόνο η Αριστερά θα σώσει την Ελλάδα και την Ευρώπη»
Στο στόχαστρο της Guardian μπαίνουν η Υγεία στην Ελλάδα, το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία, με αφορμή ένα... πρόσφατο περιστατικό με έναν άνεργο και ανασφάλιστο καρδιοπαθή που κινδύνευσε να μην χειρουργηθεί.

Ο βρετανός δημοσιογράφος Antony Loewenstein σε άρθρο του με τον τίτλο «Μόνο η Αριστερά θα σώσει την Ελλάδα και την Ευρώπη από την καταστροφή» αναφέρει ότι τέτοια περιστατικά είναι συχνά στην Ελλάδα της κρίσης, της παραοικονομίας, και της αδιαφάνειας σύμφωνα με τις εκθέσεις διεθνών οργανισμών.

Αφού επισημαίνει ότι το θέμα λύθηκε κατόπιν πίεσης που άσκησε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού προς τον τότε υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, υπογραμμίζει πως η προσφορά από την πλευρά του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου, ξεπερνάει ακόμα και τις υποχρεώσεις του κράτους. Στεγάζεται σε μια παλιά στρατιωτική βάση των ΗΠΑ και από το 2011 έχει προσφέρει τη βοήθεια σε 28.000 ανθρώπους.

Ο Χρήστος Σιδέρης, εκπρόσωπος του Κοινωνικού Ιατρείου, δήλωσε στη Guardian: «Δεχόμαστε μόνο φτωχούς, ανέργους και ανθρώπους που δεν έχουν ασφάλιση. Δυστυχώς η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία βάζει πάνω από τον άνθρωπο, τα χρήματα. Δεν θέλουμε κοντά μας πολιτικούς και δεν ζητάμε χρήματα, αλλά προσφορές σε φάρμακα. Όποιος το κάνει μένει ανώνυμος, δεν επιθυμούμε κάμερες εδώ γύρω να μας κάνουν διαφήμιση. Δεν θέλουμε να συνδεθεί το όνομά μας με τις διάφορες ΜΚΟ που πήραν χρήματα και μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση».

Ιδρυτής και άνθρωπος κλειδί του Κοινωνικού Ιατρείου είναι ο γιατρός Γιώργος Βήχας που ελπίζει πως σε λίγα χρόνια δεν θα έχει λόγο ύπαρξης. Σημειώνει δε πως το 2013 ο Ιατρικός Σύλλογος προσπάθησε να κλείσει το Κοινωνικό Ιατρείο.

«Όταν μπαίνω στα μέσα μεταφορά της Αθήνας βλέπω στους δρόμους ανθρώπους να ζητούν χρήματα, πουλώντας ένα στυλό, ενώ έντονη είναι η παρουσία των καθαριστριών που απολύθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών», σημειώνει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, ενώ υποστηρίζει ότι οι απολυμένες καθαρίστριες έγιναν σύμβολο αντιπολίτευσης ενάντια στην πώληση της δημόσιας περιουσίας.

Καταλήγει, λοιπόν, πως έχει δίκιο ο φιλόσοφος Σλάβοϊ Ζίζεκ που σημειώνει πως μόνο η αριστερά μπορεί να σώσει την Ελλάδα και την Ευρώπη από το τέλμα μιας λαϊκίστικης δεξιάς.

Η Αριστερά αναμφίβολα αυξάνεται, σημειώνει, ωστόσο δεν είναι εύκολη η αντιπαράθεση με την ακροδεξιά ρητορική που αναπτύσσεται ταυτοχρόνως στην Ελλάδα. Από την άλλη υπάρχουν ενδείξεις πως οι Έλληνες έχουν πάψει να τα ρίχνουν όλα στη Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: