3.7.14

Νέο μέτωπο κυβέρνησης με τους φαρμακοποιούς...

Νέο μέτωπο κυβέρνησης με τους φαρμακοποιούς 

Κόκκινο πανί η μείωση του ποσοστού κέρδους τους...

Νέο "κρας-τεστ" για την κυβέρνηση αποτελεί η απόφαση για ακόμη μία μείωση του ποσοστού κέδρους των φαρμακοποιών.

Η απόφαση ότι...
με μειωμένο ποσοστό κέρδους για τους φαρμοκοποιούς, το οποίο μπορεί να

φτάνει και στο 2%, θα πωλούνται πλέον τα φάρμακα στα φαρμακεία, προκαλεί την έντονη αντίδραση του κλάδου.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος «καταγγέλλει την τακτική του νέου υπουργού Υγείας Μ. Βορίδη, να ανακοινώσει αιφνιδιαστικά τις προειλημμένες αποφάσεις που έχουν σχέση με τη διάλυση του φαρμακευτικού ιστού της χώρας».

Καλεί μάλιστα, τους προέδρους των Συλλόγων της χώρας σε έκτακτη σύσκεψη, το Σάββατο 5 Ιουλίου «για τις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας για τα προαπαιτούμενα της τρόικας για τον κλάδο».

Σημειώνεται ότι ανακοινώθηκε μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών από το 21% στο 19%, εάν συνυπολογισθεί το rebate, η υποχρεωτική έκπτωση που πρέπει να καταβάλουν οι φαρμακοποιοί.

Στις συνολικές πωλήσεις θα συμπεριλαμβάνονται και τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), τα οποία θα μπορούν πλέον να πωλούνται από τα φαρμακεία, αλλά με ποσοστό κέρδους που δεν θα ξεπερνά το 3%, παρότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 5%.

Η εξέλιξη αυτή ρίχνει το συνολικό ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών από 19% στο 15,6%, ενώ η τρόικα πίεζε για 15%, ποσοστό με το οποίο ήταν κάθετα αντίθετος ο κλάδος των φαρμακοποιών...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: