3.7.14

Η ΓΕΝΟΠ κατέβασε τους διακόπτες...

Η ΓΕΝΟΠ κατέβασε τους διακόπτες -Ξεκινούν εκ περιτροπής μισάωρες διακοπές ρεύματοςΞεκινούν εκ περιτροπής μισάωρες διακοπές ρεύματος...


Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί 13 θερμοηλεκτρικές Μονάδες – λιγνιτικές και Φυσικού Αερίου – συνολικής ισχύος περίπου 2.700 MW, μετά την απόφαση των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να...
προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από τα μεσάνυχτα, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί για την πώληση της μικρής ΔΕΗ.

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, σε ανακοίνωσή του δεν αναφέρει μέχρι πότε θα διαρκέσουν οι διακοπές ρεύματος, αλλά ότι θα πραγματοποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον μισής ώρας αλλά ασφαλή συμπεράσματα θα μπορέσουν βγουν κατά την διάρκεια της ημέρας και αφού το σύστημα δοκιμαστεί στις ώρες της μεγάλης κατανάλωσης.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΔΕΔΔΗΕ δήλωσε, μιλώντας στο MEGA, ότι μέχρι το μεσημέρι θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα διακοπών ρεύματος, τονίζοντας ότι δεν θα ξεπερνούν την μισή με μία ώρα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ «Σπάρτακος» Γ. Αδαμίδης, δήλωσε στον Βημα Fm, ότι περισσότερες από τις μισές μονάδες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, ωστόσο σημείωσε ότι οι διακοπές δεν θα είναι μεγάλης διάρκειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ οι διακοπές της ηλεκτροδότησης οφείλονται «στην πιθανή μείωση του διαθέσιμου ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της χώρας. Οι διακοπές αυτές θα πραγματοποιηθούν εφόσον είναι αναγκαίες για τη διατήρηση του ισοζυγίου παραγωγής / ζήτησης και το συνολικό ύψος (MW) και η διάρκειά τους θα καθορισθεί, για την ηπειρωτική χώρα, από το Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ), με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος».

Οι «δύσκολες»ώρες είναι συγκεκριμένες και για αυτό καλούνται οι καταναλωτές να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό, τη χρήση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00.

Τι ανακοίνωσε η ΔΕΗ

H ΔΕΗ ΑΕ εξέδωσε το πρωί ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 13 θερμοηλεκτρικές Μονάδες και ζητεί την κατανόηση των πολιτών για τυχόν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

«Σχετικά με την κατάσταση του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας, η ΔΕΗ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι σε συνέχεια της απεργίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ που ξεκίνησε από χθες το βράδυ, και με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, τέθηκαν εκτός λειτουργίας 13 θερμοηλεκτρικές Μονάδες (λιγνιτικές και Φυσικού Αερίου) συνολικής ισχύος περίπου 2.700 MW.

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) είναι αρμόδιος για την ενημέρωση των καταναλωτών για τυχόν περικοπές ηλεκτροδότησης.

Η ΔΕΗ ΑΕ ζητεί την κατανόηση των πολιτών για τυχόν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση» τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Οδηγίες προς καταναλωτές για το πρόγραμμα διακοπών ρεύματος

Το πρόγραμμα των περικοπών στην ηλεκτροδότηση θα ανακοινώνεται τακτικά, ενώ ο Διαχειριστής επισημαίνει ακόμη προς τους καταναλωτές τα εξής:

Να αποφεύγουν τη χρήση ανελκυστήρων καθ” όλη τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εγκλωβισμού τους.

Η ηλεκτροδότηση μπορεί να επανέλθει ανά πάσα χρονική στιγμή και ανεξάρτητα από το ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών και άρα οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να θεωρούνται διαρκώς «υπό τάση».

Οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να θεωρήσουν «ανενεργές» τις ηλεκτρικές συσκευές λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης, στην περίπτωση που αυτές είναι συνδεδεμένες με την ηλεκτρική τους εγκατάσταση, καθώς η επαναφορά ρεύματος μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα του προγράμματος περικοπών. Επιπρόσθετα για λόγους ασφαλείας, θα ήταν προτιμότερο αυτές να αποσυνδεθούν, καθώς η εμφάνιση υπερτάσεων κατά την επαναφορά του ρεύματος είναι πιθανή.

Για τα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, ο ΔΕΔΔΗΕ συνιστά να επισκεφθούν άμεσα το πλησιέστερο στην περιοχή τους νοσοκομείο, διαφορετικά να επικοινωνήσουν με το κέντρο βλαβών της περιοχής τους, στα τηλέφωνα που αναγράφονται στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ απευθύνει έκκληση προς όλους τους καταναλωτές, να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό, τη χρήση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00.

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης -συνδικαλιστών

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τραβάνε το σχοινί και η κόντρα τους αναμένεται να φθάσει στα άκρα, καθώς, οι συνδικαλιστές δεν δείχνουν διάθεση υποχώρησης, ενώ και από το Μαξίμου ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουν το χαρτί της επιστράτευσης.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να δημιουργήσει συνεργασίες που θα οδηγήσουν σε δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί τις υπογραφές 120 βουλευτών.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ κατά της πώλησης ποσοστού της ΔΕΗ με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας.

Νέες κινητοποιήσεις από την ΓΕΝΟΠ

Στις 7 το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλους τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς ΑΗΣ (Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Αμυνταίου και Μελίτης στη Δυτική Μακεδονία), σε όλα τα ορυχεία (λεκανοπέδιο Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, καθώς και εκείνα του Νοτίου Πεδίου, της Καρδιάς, της Μαυροπηγής και του Αμυνταίου), στα υδροηλεκτρικά έργα του Πολυφύτου, της Σφηκιάς, του Εδεσσαίου και του Άγρα, στον ΑΗΣ Κομοτηνής, το υδροηλεκτρικό έργο του Θησαυρού στη Δράμα, το υδροηλεκτρικό έργο στο Πουρνάρι της Άρτας και σε όλο το υδροηλεκτρικό σύστημα του Αλιάκμονα.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: