9.7.14

Σκυθικός πόλεμος...




Την τακτική της καμμένης γής ακολουθεί η κυβέρνηση...

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την άμεση σύγκληση της ολομέλειας για να αποφασίσει για την πρόταση για δημοψήφισμα καθώς...
οι βουλευτές που το ζητούν είναι ήδη περισσότεροι από τους 120, τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης .
Σε υψηλούς τόνους η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για το ξεπούλημα της «μικρής ΔΕΗ». Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για επιχείρηση εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και αναφερόμενος συγκεκριμένα στη «μικρή ΔΕΗ», είπε πως πρόκειται για ένα κομμάτι της χώρας το οποίο είναι «ανεκτίμητο».

«Ξεπουλάτε τη ΔΕΗ σε θερινό τμήμα με πενήντα προ επιλεγμένους βουλευτές. Μας γυρνάτε 64 χρόνια πίσω. Ο κάθε βουλευτής να αναλάβει την ευθύνη του» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρέμβαση του στη Βουλή για το ν/σ της «μικρής ΔΕΗ», έκανε αναφορά στις πρόσφατες ευρωεκλογές και στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «είναι πρώτο κόμμα παρ' ότι πολλοί προσπαθούν να ξεχάσουν το αποτέλεσμα». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε την αναντιστοιχία κυβέρνησης και λαϊκής βούλησης που στερεί την ηθική και πολιτική νομιμοποίηση στην κυβέρνηση για «κρίσιμες αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για δεκαετίες».

«Μέχρι να προσφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία, η κυβέρνηση οφείλει για κάθε κρίσιμη πολιτική απόφαση την ευρύτερη συναίνεση και σε κάθε περίπτωση τη συναίνεση του πρώτου κόμματος στη χώρα», τόνισε. Αντί για συνεννόηση, η κυβέρνηση και ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός προσπαθεί να προλάβει να ξεπουλήσει το δημόσιο πλούτο και δημιουργήσει αρνητικά τετελεσμένα για την επόμενη κυβέρνηση, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την «εκδικητική μανία» της κυβέρνησης που «καταστρέφει τα πάντα φεύγοντας».

Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας δε θα γίνει ανεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε και ανέλυσε τα στοιχεία του ξεπουλήματος και την αξία εκατοντάδων δισεκατομμυρίων που έχει η λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ένα άλλο μοντέλο κοινωνικής ανάπτυξης για το δημόσιο τομέα και συγκεκριμένα για τη ΔΕΗ, με κύριο στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας. Από την πρόταση για δημοψήφισμα προκλήθηκε ένα εκτεταμένο κυβερνητικό μπλακ – άουτ σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Αμφισβήτησε τα οφέλη της ιδιωτικοποίησης αναφέροντας πως δεν υπάρχει καμία χώρα που να μειώθηκαν τα τιμολόγια μετά την πώληση των επιχειρήσεων ηλεκτρισμού.

Αναρωτήθηκε για το ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται από το ξεπούλημα της δημόσιας επιχείρησης και σημείωσε: «Τα ψέματα τελείωσαν. Η χώρα χάνει το βασικό της εργαλείο άσκησης ενεργειακής επιλογής. Εμείς, θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και όχι μόνο».

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα και με αποδέκτη των λεγομένων του την κυβέρνηση, τόνισε με νόημα: «Δεν τολμάτε να κάνετε δημοψήφισμα. Το γνωρίζαμε. Αυτό που δε γνωρίζαμε είναι πως δε τολμάτε να κάνετε ούτε συζήτηση στη Βουλή. Φοβάστε ότι θα έχετε απώλειες και από τους δικούς σας βουλευτές».

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, να συμμορφωθεί με το Σύνταγμα και του νόμους. Επίσης, τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει πρόταση για δημοψήφισμα και ζήτησε την άμεση σύγκληση της ολομέλειας ώστε να αποφασίσει.



Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: