1.7.14

ΔΗΜΑΡ: Δεν μας χρειάζονται "μεσαιωνικής σύλληψης" φυλακές...

 ΔΗΜΑΡ: Δεν μας χρειάζονται μεσαιωνικής σύλληψης φυλακές

«Παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, τις ενστάσεις των αρμοδίων φορέων και αγνοώντας 4.500 κρατούμενους–απεργούς πείνας, η κυβέρνηση επιμένει στο νομοσχέδιο για το σωφρονιστικό σύστημα, το οποίο εισάγει...
ρυθμίσεις, όπως η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας για ορισμένες κατηγορίες κρατουμένων, που κινούνται σαφέστατα πέρα και έξω από το κράτος δικαίου, τους ευρωπαϊκούς σωφρονιστικούς κανόνες του 2006 ή ακόμα και του ελληνικού Συντάγματος» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της.
«Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι δεν μας χρειάζονται ‘μεσαιωνικής σύλληψης’ φυλακές και ότι ο εκσυγχρονισμός του σωφρονιστικού συστήματος πρέπει να γίνει με βάση διεθνή πρότυπα και όχι ετικέτες ως προς την επικινδυνότητα των κρατουμένων.
Αυτό που πραγματικά επείγει είναι η ψήφιση του σχεδίου Σωφρονιστικού Κώδικα που εκκρεμεί 1 χρόνο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ένας περισσότερο προοδευτικός Ποινικός Κώδικας και η συγκρότηση μιας επιτροπής ειδικών που θα σχεδιάσει τα ζητήματα ασφάλειας χωρίς εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα» τονίζει η ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: