29.7.14

Δ. Βίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τις διατάξεις που χαρίζουν τα δάση σε ιδιώτες...

"Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας θα καταργήσει αμέσως μόλις αναλάβει την κυβερνητική εξουσία όλες τις διατάξεις που χαρίζουν τα δάση και τις δασικές εκτάσεις σε ιδιωτικά συμφέροντα, όπως θα κάνει το ίδιο και για τους...
αιγιαλούς και τις ακτές", διεμήνυσε νωρίτερα σήμερα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη δημόσια διαβούλευση – εκδήλωση της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και του Τμήματος Οικολογίας - περιβάλλοντος - Χωρικού σχεδιασμού για το νομοσχέδιο για τα δάση.

Χαρακτήρισε "τελείως ψευδή" τον ισχυρισμό της κυβέρνηση "ότι η Βουλή έκλεισε άρον-άρον διότι δεν υπήρχε νομοθετικό έργο" και υπογράμμισε ότι "οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος κλείνουν εκκρεμότητες όχι μόνο προς την τρόικα αλλά και προς τους εγχώριους κύκλους και συμφέροντα που ασκούν οικονομική και εξ' αυτής κοινωνική εξουσία".

Τόνισε ότι "έχουμε ένα κράτος που παραδίδει τον ρυθμιστικό του ρόλο στο ιδιωτικό κεφάλαιο και μια κυβέρνηση που κανονικά προσφέρει τα κοινά, δημόσιας κτήσης αγαθά στην ληστρική αδηφαγία δήθεν επενδυτών, εγκρίνει φωτογραφικές διατάξεις σε αγαπημένες της επιχειρήσεις , «προσπερνά» εμπόδια που «σκοντάφτουν» στην κείμενη νομοθεσία και το σύνταγμα.

Οι κύριοι που διακηρύσσουν με πάθος πως αγαπούν την πατρίδα", τόνισε για τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, "θυσιάζουν το εθνικό κεφάλαιο για να υπηρετήσουν ένα άλλο, το ιδιωτικό κεφάλαιο".
Διαβάστε ολόκληρη η ομιλία του Δημήτρη Βίτσα εδώ...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: