5.7.14

Γιατί ο Βενιζέλος ξαφνικά αγάπησε "σφόδρα" τον Λοβέρδο...

Γιατί ο Βενιζέλος ξαφνικά αγάπησε «σφόδρα» τον Λοβέρδο!Αντιμέτωποι αμφότεροι με το πολιτικό τους τέλος, το οποίο βλέπουν γοργά να πλησιάζει, έγιναν οι καλύτεροι φίλοι. Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος, έβαλαν στην άκρη τις «αψιμαχίες» του παρελθόντος και πλέον βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ, με τον...
Ευάγγελο Βενιζέλο να θεωρεί τον Ανδρέα Λοβέρδο τον… καλύτερο υπουργό της κυβέρνησης.

Στην εύλογη απορία από που πηγάζει αυτή η βεβαιότητα, μιας και ο Ανδρέας Λοβέρδος ως υπουργός Παιδείας δεν μας έχει δείξει ούτε μας έχει πει μέχρι στιγμής τίποτα περί των απόψεων ή των θέσεών του περί της Παιδείας των Ελληνοπαίδων, με άλλα λόγια ο άνθρωπος είναι μέχρι στιγμής διακοσμητικός στην καρέκλα του (όπως και ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας), η απάντηση είναι αφοπλιστική.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως διαδίδουν κύκλοι γύρω από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είναι ο καλύτερος υπουργός της κυβέρνησης όχι γιατί ασχολείται με το υπουργείο του (εξάλλου ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ασχολείται με το δικό του, το υπουργείο Εξωτερικών) αλλά γιατί διαφώνησε με τις απολύσεις και έτσι έδωσε κεντροαριστερό «στίγμα» στην κυβέρνηση!

Τι μας λέτε, αλήθεια; Δηλαδή, είναι ο καλύτερος υπουργός επειδή παριστάνει το κεντροαριστερό κοκοράκι; Έτσι αντιλαμβάνεστε οι εναπομείναντες ΠΑΣΟΚοι την πολιτική και την υπηρεσία στην πατρίδα;

Εδώ βεβαίως κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είμαστε άδικοι με τον Ανδρέα Λοβέρδο και να επιχειρηματολογήσει με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ανα χείρας, στην οποία αναφέρεται ότι «μετά τους υπεύθυνους χειρισμούς και τις εκκλήσεις του αρμόδιου υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, αποτελεί ιδιαίτερα θετικό γεγονός η απόφαση της Συγκλήτου με την οποία εκτονώθηκε η κρίση μετά από τρεις εβδομάδες στο ΕΜΠ». Εκτόνωσε την κρίση… Μάλιστα!

Ότι οι μαθητές στα σχολεία έμειναν στην πλειοψηφία τους μεταξεταστέοι, εξαιτίας του άθλιου εκπαιδευτικού συστήματος, σε αυτό να δούμε τι θα κάνει και τι θα πει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος προφανώς δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι οι εποχές που παρίστανε κανείς τον υπουργό με δημόσιες σχέσεις και βαρύγδουπες… διαπιστώσεις έχει τελειώσει! Τότε και μόνο τότε, εάν κάνει κάτι, να βγαίνουν και να υπερηφανεύονται, αλλιώς η ανικανότητα και η άγνοιά τους στα υπουργεία που αναλαμβάνουν είναι φανερή σε όλη την κοινωνία και μάλιστα με θεαματικό τρόπο.

Σοβαρευτείτε και αφήστε τα παιχνιδάκια εντυπώσεων. Αντιλαμβανόμαστε ότι είστε απελπισμένοι, αισθάνεστε τις εκλογές να πλησιάζουν και γνωρίζετε ότι είστε πολιτικά τελειωμένοι, «συμπάσχουμε» με τις αγωνίες, τις φοβίες αλλά και τη μεγάλη ιδέα που έχετε σχηματίσει ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί για τους εαυτούς σας, αλλά -το ξαναλέμε- σοβαρευτείτε.

Από εκεί και πέρα, φυσικά και μπορείτε να «αγαπηθείτε» όσο θέλετε, έτσι κι αλλιώς -για να είμαστε ειλικρινείς- είστε ο ένας πλασμένος για τον άλλον… Χαρείτε τον πολιτικό σας έρωτα όσο περισσότερο μπορείτε, μιας και σύντομα, πολύ σύντομα όμως, η πολιτική ανατροπή θα είναι γεγονός… Το φωνάζουν πέρα από τον Ατλαντικό, το ακούτε;...
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: