3.7.14

Ηθικοί εκβιασμοί...

xynidis c
 Ένα άρθρο – γροθιά στο στομάχι, με σαφείς αιχμές, αν όχι ευθείες καταγγελίες κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, δημοσιεύει ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Σωκράτης Ξυνίδης και ταράζει τα νερά…
Σε...
ένα κείμενο με τίτλο «οι ηθικοί εκβιασμοί της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ … Συγγνώμη, της Ελιάς … ή μάλλον της Δημοκρατικής Παράταξης», περιγράφει αυτό ακριβώς. Πώς μετεξελίσσεται το ΠΑΣΟΚ σε Ελιά και σιγά σιγά σε Δημοκρατική Παράταξη, μέσα από …ηθικούς εκβιασμούς, που ο ίδιος αποδίδει στον Ευάγγελο Βενιζέλο, θυμίζοντας την περίοδο υπονόμευσης του Γιώργου Παπανδρέου που οδήγησε όπως λέει στην «ανακατάληψη» του ΠΑΣΟΚ από τον σκληρό πυρήνα του πάλαι ποτέ σημιτικού-εκσυγχρονιστικού μπλοκ του ΠΑΣΟΚ που «ευαγγελίζεται ότι θα ανασυγκροτήσει με την Ελιά».
Θυμίζει ακόμα τι έγινε στο τελευταίο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και πού κατέληξε αυτό, τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους εκβιασμούς που καταγγέλλει ότι συνόδευσαν όλα αυτά τα γεγονότα. «Ο Βαγγέλης Βενιζέλος τώρα ετοιμάζει το νέο πολιτικό του εκβιασμό. Όποιος δεν υποστηρίζει τις διαδικασίες σιωπηλής μετατροπής του ΠΑΣΟΚ σε άδειο πουκάμισο και μετάβασης σε μια ΕΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ είναι εχθρός της παράταξης και την αδυνατίζει ενώπιον των επερχόμενων εκλογών και πολιτικών εξελίξεων και θα φέρει την ευθύνη της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ. Και μην έχετε καμιά ψευδαίσθηση. Η λέξη ΠΑΣΟΚ δεν προφέρεται καν. Η φράση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ακούγεται σιγά-σιγά και θα υποκαταστήσει και τη λέξη ΕΛΙΑ. Όλα αυτά μόνο με πολιτικούς εκβιασμούς και στρατηγικές των ολιγομελών παρασκηνίων. Και την μετατροπή της παράταξης σε σύνολο ομαδαρχών με γαλάζια υπουργικά κουστούμια. Έτσι όμως δεν χτίζεται παράταξη. Και οι πολιτικοί εκβιασμοί τελείωσαν γιατί πλέον δεν υπάρχουν εκβιαζόμενοι. Κατάλαβες Πρόεδρε;», καταλήγει.
Ολόκληρο το άρθρο του κ.Ξυνίδη έχει ως εξής :
ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ … ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ … ή ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
Από την εποχή της υπονόμευσης του Γιώργου Παπανδρέου ως και σήμερα ο Βαγγέλης Βενιζέλος και οι συν αυτώ (όσο λίγοι και να έμειναν) βασίστηκαν στην κατασκευή πολιτικών εκβιασμών προκειμένου να ανακτήσουν και να παραμείνουν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Και χρησιμοποιώ τον όρο «ανάκτηση» γιατί επί της ουσίας δεν κατέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Βενιζέλος αλλά την ανακατέλαβε ο σκληρός πυρήνας του πάλαι ποτέ σημιτικού-εκσυγχρονιστικού μπλοκ του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε τη χώρα την εποχή της κατάπτωσης και αποσύνθεσης του πολιτικού μας χώρου.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: