14.7.14

Επιμένουν (και) οι καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτειου»...



Αρνούνται να εγκαταλείψουν τον αγώνα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του νοσοκομείου, οι οποίοι σήμερα (Δευτέρα)από το πρωί οργανώνουν νέα...
συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου.
«Δεν θα μπορείτε να μπείτε ούτε στο ταμείο ανεργίας ούτε να βρείτε πουθενά αλλού δουλειά». Αυτές τις απειλές είχαν ακούσει οι καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτειου», όπως λένε οι ίδιες, από υπευθύνους της έκπτωτης πλέον ιδιωτικής εταιρείας καθαρισμού JCB, όταν κατήγγειλαν στον εισαγγελέα και στη διοίκηση τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Μια εβδομάδα μετά την αρχική δικαίωσή τους, οι απειλές μοιάζουν να γίνονται πραγματικότητα. Η εταιρεία προχώρησε σε δυσμενείς μεταθέσεις (Νέα Μάκρη, Πεντέλη, Κορωπί κ.α.), τις οποίες αρνούνται να δεχτούν οι καθαρίστριες χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις αυτές εκβιαστικές.

Ταυτόχρονα, η καινούργια εταιρεία αποφάσισε να μην κρατήσει ούτε έναν από τους παλαιούς εργαζομένους στην καθαριότητα, φέρνοντας νέους δικούς της. Οι προφορικές δεσμεύσεις της διοίκησης του νοσοκομείου, ότι θα δοθεί χρόνος για να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, έμειναν στον αέρα.

Οι τριάντα καθαρίστριες, που έχουν διαρκώς τη συμπαράσταση του σωματείου της ΠΕΚΟΠ και του μόνιμου προσωπικού του νοσοκομείου, δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν να διεκδικούν τις δουλειές και την αξιοπρέπειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: