20.7.14

Σφαγή χωρίς τέλος στη Γάζα...

Gaza-Palaistinioi-pateras-paidiaLIVE ενημέρωση...
Σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας από την επιδρομή ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων. Πάνω από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο στις σημερινές επιθέσεις αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές, ενώ το Ισραήλ ανακοινώνει...
5 στρατιώτες νεκρούς. Όλες οι διπλωματικές προσπάθειες μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει, την ώρα που το Κατάρ αναλαμβάνει νέα πρωτοβουλία, καλώντας εσπευσμένα για συνομιλίες τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

LIVE
17:30 «Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να εισβάλει στη Γάζα για να καταστρέψει τα τούνελ», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι «και οι ΗΠΑ στηρίζουν το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στις ρουκέτες που εξακολουθούν να εκτοξεύονται εναντίον του». Ο Κέρι ζήτησε από τη Χαμάς να σκεφτεί πάλι το ενδεχόμενο της εκεχειρίας «για να σωθούν ζωές» και είπε ότι μπορεί σύντομα να ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή για να βοηθήσει στις διπλωματικές προσπάθειες. Πορείες διαμαρτυρίες διοργανώνονται αυτή την ώρα στη Ραμάλα και της Τζενίν της Δυτικής Όχθης, με τους Παλαιστίνιους διαδηλωτές να ζητούν από τον Πρόεδρο Αμπάς να καλέσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να απαγγείλει κατηγορίες στο Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου.
Gaza-paidi-traumatismeno
 17:05 «Το Ισραήλ θα κάνει ό,τι πρέπει» για να σταματήσει τις ρουκέτες της Χαμάς και να αποκαταστήσει την ηρεμία, είπε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, και επέμεινε ότι ο στρατός κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει απώλειες μεταξύ των αμάχων.
Gaza-Palaistinioi-paidia
Gaza-Palaistinioi-nosokomeio
Ο Νετανιάχου κατηγόρησε τη Χαμάς ότι στοχεύει σκόπιμα Ισραηλινούς πολίτες και ότι χρησιμοποιεί τους κατοίκους της Γάζας ως «ανθρώπινες ασπίδες». δεν θέλησε να δώσει χρονοδιάγραμμα για το πόσο θα διαρκέσει η επιχείρηση και όταν ρωτήθηκε εάν το Ισραήλ σκοπεύει να γίνει πάλι δύναμη κατοχής στην Γάζα απάντησε ότι «κανένας δεν θέλει να καταφύγει σε ακραία στρατιωτικά μέτρα»
Israel-stratos-tanks
16:40 Ο Αραβικός Σύνδεσμος περιέγραψε τις επιχειρήσεις των Ισραηλινών στη Γάζα ως «έγκλημα πολέμου», σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο. Παλαιστινιακές πηγές ήδη ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων από τις σημερινές επιχειρήσεις σε 62 και αναφέρουν ότι πολλά πτώματα κείτονται ακόμα στους δρόμους ενώ άλλα βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Σίφα, μεταξύ των νεκρών είναι 17 παιδιά, 14 γυναίκες και 4 ηλικιωμένοι. Περίπου 400 είναι οι τραυμτίες.
Gaza-Palaistinioi-paidi-traumatismeno

Gaza-Palaistinioi-traumatias
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου ρωτήθηκε από το CNN πότε θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση και απάντησε ότι «προχωρά αρκετά γρήγορα».

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: