8.7.14

Επιστολές Κουβέλη προς Τσίπρα και κεντροαριστερά...

Επιστολές Κουβέλη προς Τσίπρα και κεντροαριστερά για "προοδευτική κυβέρνηση με εναλλακτικό προς τη δεξιά σχέδιο"...για "προοδευτική κυβέρνηση με εναλλακτικό προς τη δεξιά σχέδιο"...


Τις δύο επιστολές που είχε προαναγγείλει ο Φώτης Κουβέλης, τη μία προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τη δεύτερη προς τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και άλλων κινήσεων στο πλαίσιο της κεντροαριστεράς έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΗΜ.ΑΡ..

 Στην επιστολή του προς...
τον Αλέξη Τσίπρα, ο Φώτης Κουβέλης τάσσεται "υπέρ του διαλόγου για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής κυβέρνησης στη χώρα, με ένα εναλλακτικό προς τη δεξιά σχέδιο", η οποία θα περιλαμβάνει σε πολιτικό επίπεδο, "δυνάμεις από τη ριζοσπαστική αριστερά, τη δημοκρατική και μεταρρυθμιστική αριστερά, τον σοσιλαδημοκρατικό χώρα, την πολιτική οικολογία, το δημοκρατικό κέντρο και τα νέα κοινωνικά κινήματα".

Στην επιστολή που απευθύνει προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Επικεφαλής του Ποταμιού Στ, Θεοδωράκη, τον πρόεδρο της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέα Λοβέρδο, την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη και στα κόμματα Οικολόγοι Πράσινοι, Ευρώπη Οικολογία, Πράσινοι, καθώς και σε ανεξάρτητους βουλευτές, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., επαναλαμβάνει την ανάγκη για τη συγκρότηση μιας ευρύτερης προοδευτικής συμπαράταξης με εναλλακτικό προς τη δεξιά σχέδιο και δηλώνει ότι η ΔΗΜ.ΑΡ., "λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις δυσκολίες και τις πραγματικότητες που αφορούν στη συγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς και τις αποτυχημένες πρωτοβουλίες του παρελθόντος, τονίζει ότι ο διάλογος δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει σε κενό πολιτικής". Σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη, "η συσπείρωση των δυνάμεων του χώρου είναι αναγκαία ώστε να μπορεί να καταστεί καθοριστικός και όχι απλώς συμπληρωματικός εταίρος μιας νέας εναλλακτικής, προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας, που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές". Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., οι δυνάμεις αυτές "πρέπει να καθήσουν στο κοινό τραπέζι του διαλόγου, με θεσμικό και οργανωμένο τρόπο".

Στην επιστολή προς τα κόμματα και τις κινήσεις της κεντροαριστεράς περιλαμβάνεται και παράρτημα "προγραμματικών σημείων". Διαβάστε αναλυτικά τις επιστολές εδώ...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: