25.7.14

Λοβέρδος: Μαθήματα κατ' οίκον στους φοιτητές...


... που πήραν μετεγγραφή ...
Το ενδεχόμενο να παρέχεται από το νέο ακαδημαϊκό έτος διδασκαλία και κα’ οίκον σε όσους φοιτητές πάρουν μετεγγραφή σε κεντρικά πανεπιστήμια της χώρας εξετάζει ο υπ. Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Τη... συγκεκριμένη πρόταση για μαθήματα εξ’ αποστάσεως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. «Μία λύση που θα ήταν πιθανώς εφαρμοστέα από φέτος σε κάποια ΤΕΙ και ΑΕΙ είναι για ορισμένα από αυτά τα παιδιά να εφαρμοστεί ο θεσμός της εξ αποστάσεως διδασκαλίας» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο αριθμός των αιτήσεων για μετεγγραφές, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 20.000, τη στιγμή που πέρσι ήταν 10.000. Ο δε, υπουργός επισήμανε ότι το υπουργείο δεν προτίθεται να αλλάξει το σχετικό άρθρο 53 του Ν.4264/14 για τις μετεγγραφές.

Συνεπώς μετεγγραφή θα δικαιούνται πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ειδικές κατηγορίες και φοιτητές με βάση τα οικονομικά κριτήρια (όριο τα 9.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας του επιτυχόντος). Αυτό εκτιμάται ότι θα φέρει συνωστισμό σε επιμέρους τμήματα καθώς οι μετεγγραφές φέτος αναμένεται να είναι περισσότερες.

Ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε επίσης ότι μελετάται η οικονομική ενίσχυση των κεντρικών ιδρυμάτων που θα δεχθούν μεγάλο αριθμό μετεγγραφέντων φοιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: