13.7.14

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Γάζα...

 
Εκκλήσεις για εκεχειρία (BINTEO)...
Καταδρομείς του πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ επιτέθηκαν σε θέση της Χαμάς, από όπου είχαν εκτοξευτεί πύραυλοι από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, μετέδωσαν την Κυριακή μέσα ενημέρωσης.

Όπως μεταδόθηκε από τη ραδιοφωνική συχνότητα του στρατού, χρησιμοποιήθηκαν...
χερσαία στρατεύματα κοντά σε πόλη της Γάζας, πρώτη φορά μετά την τελευταία επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ.

Παλαιστίνη: Σε μία ώρα 17 βομβαρδισμοί!

Τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με αντάρτες της Χαμάς, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel. Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται παλαιστινιακές πηγές, τρεις μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν την Κυριακή.

Δεκάδες νεκροί από του βομβαρδισμούς

Από στεριά, αέρα και θάλασσα βομβαρδίζεται πλέον η Λωρίδα της Γάζας. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 150 μέσα σε 5 μέρες και σχεδόν 1.000 έχουν τραυματισθεί.

Πολλά από τα θύματα είναι άμαχοι, παιδιά και γυναίκες, ενώ χτυπήθηκε μέχρι και το κτίριο μιας οργάνωσης για άτομα με αναπηρία. Χθες, στην πλέον αιματηρή ημέρα από το ξέσπασμα των ισραηλινών επιθέσεων, οι Παλαιστίνιοι μέτρησαν 48 νεκρούς.


Την ώρα που η Παλαιστίνη μετράει νεκρούς, το Ισραήλ αριθμεί ρουκέτες. Οι μαχητές της Χαμάς έχουν εκτοξεύσει έως τώρα συνολικά 700 πυραύλους. Χθες, οι ρουκέτες είχαν στόχο το Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

Επιπλέον, δύο πύραυλοι ερρίφθησαν από το Λίβανο και έπεσαν σε τοποθεσίες στο βόρειο Ισραήλ, χωρίς, επίσης να υπάρξουν νεκροί.

Διεθνείς εκκλήσεις για εκεχειρία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το βράδυ του Σαββάτου απηύθυνε ομόφωνη έκκληση για κατάπαυση του πυρός και προς τις δύο πλευρές, ενώ εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για την προστασία των αμάχων.

Εξάλλου, το ενδεχόμενο εκεχειρίας θα συζητήσει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ο. Χέιγκ με τους ομολόγους του των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, Τζ. Κέρι, Λ. Φαμπιούς και Β. Σταϊνμάγερ αντίστοιχα, στο περιθώριο συνάντησης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, στη Βιέννη.
Από τη δική τους μεριά, οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών του Αραβικού Συνδέσμου θα συνεδριάσουν την Δευτέρα στο Κάιρο με βασικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στη Γάζα.

Στο μεταξύ, ο Φρανσουά Ολάντ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την κατάσταση στην περιοχή. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να ενεργήσουν από κοινού, για να επιτευχθεί εκεχειρία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ανέφερε η γαλλική προεδρία.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: