9.7.14

Αλ. Τσίπρας: Παραλάβατε κράτος... θα παραδώσετε αποικία...



Oι βουλευτές (που ζητούν να συγκληθεί η Ολομέλεια) είναι ήδη περισσότεροι από τους 120.
BINTEO...
Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας για να αποφασίσει για την πρόταση για δημοψήφισμα, καθώς οι βουλευτές που ζητούν να συγκληθεί η Ολομέλεια είναι ήδη περισσότεροι από τους 120, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και σχολίασε ότι...
η κυβέρνηση φοβάται τη βούληση του ελληνικού λαού γι αυτό κάνει όσα κάνει στο σκοτάδι

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την παρέμβαση του στη Βουλή για το ν/σ της «μικρής ΔΕΗ» (αναλυτικά η συζήτηση και οι εξελίξεις), έκανε αναφορά στις πρόσφατες ευρωεκλογές και στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «είναι πρώτο κόμμα παρ' ότι πολλοί προσπαθούν να ξεχάσουν το αποτέλεσμα». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε την αναντιστοιχία κυβέρνησης και λαϊκής βούλησης που στερεί την ηθική και πολιτική νομιμοποίηση στην κυβέρνηση για «κρίσιμες αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για δεκαετίες».
«Μέχρι να προσφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία, η κυβέρνηση οφείλει για κάθε κρίσιμη πολιτική απόφαση την ευρύτερη συναίνεση και σε κάθε περίπτωση τη συναίνεση του πρώτου κόμματος στη χώρα», τόνισε. Αντί για συνεννόηση, η κυβέρνηση και ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός προσπαθεί να προλάβει να ξεπουλήσει το δημόσιο πλούτο και δημιουργήσει αρνητικά τετελεσμένα για την επόμενη κυβέρνηση, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την «εκδικητική μανία» της κυβέρνησης που «καταστρέφει τα πάντα φεύγοντας». Σχολίασε το κλείσιμο της Ολομέλειας και τόνισε ότι δε θα γίνει δεκτό το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε ένα θερινό τμήμα με επιλεγμένους βουλευτές. Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στη στρατηγική σημασία της ΔΕΗ που αποτελεί «απαραίτητο εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση». Ως εκ τούτου, το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» δεν είναι ένα απλό νομοσχέδιο. «Παραλάβετε κράτος, θα παραδώσετε αποικία» σημείωσε σχετικά με το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων.
Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας δε θα γίνει ανεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε και ανέλυσε τα στοιχεία του ξεπουλήματος και την αξία εκατοντάδων δισεκατομμυρίων που έχει η λεγόμενη μικρή ΔΕΗ. «Δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που η ιδιωτικοποίηση να έφερε μείωση των τιμών για τους καταναλωτές» υπενθύμισε ο Αλ. Τσίπρας κάνοντας αναδρομή και στην «απελευθέρωση» της ενέργειας στην Ελλάδα και επισημαίνοντας τη βιασύνη της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ένα άλλο μοντέλο κοινωνικής ανάπτυξης για το δημόσιο τομέα και συγκεκριμένα για τη ΔΕΗ, με κύριο στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας. Από την πρόταση για δημοψήφισμα προκλήθηκε ένα εκτεταμένο κυβερνητικό μπλακ - άουτ σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας λέγοντας: «Δεν τολμάτε να κάνετε εκλογές, δημοψήφισμα, ούτε καν συζήτηση στη Βουλή για το δημοψήφισμα έχετε ξεπεράσει κάθε όριο». Προειδοποίησε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να αγγίξει το δικαίωμα στην απεργία. «Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα με γάνες και θυσίες» πρόσθεσε και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ και να συμμορφωθεί με το Σύνταγμα και τους νόμους. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας για να αποφασίσει για την πρόταση για δημοψήφισμα. Οι βουλευτές που ζητούν να συγκληθεί η Ολομέλεια είναι ήδη περισσότεροι από τους 120, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και σχολίασε ότι η κυβέρνηση φοβάται τη βούληση του ελληνικού λαού γι αυτό κάνει όσα κάνει στο σκοτάδι. «Φοβάστε όμως και την Ολομέλεια, τους δικούς σας βουλευτές, φοβάστε την ίδια τη Δημοκρατία» επισήμανε. «Οι μέρες του φόβου σας είναι μετρημένες, ο λαός σύντομα θα απαλλάξει και εσάς και τον τόπο από αυτό το μαρτύριο», κατέληξε.

 left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: