20.7.14

Δεύτερη μέρα αποκλεισμού της Βάσης της Σούδας...




... κατά των χημικών της Συρίας...
Από το πρωί του Σαββάτου δεκάδες Κρητικοί βρίσκονται έξω από τη βάση προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα χημικά της Συρίας αποκλείοντας μάλιστα και το ...
δρόμο που οδηγεί στην κεντρική πύλη της Βάσης.

Διαβάστε το ρεπορτάζ από την πρώτη μέρα του αποκλεισμού
Δεύτερη ημέρα της παγκρήτιας κινητοποίησης και του αποκλεισμού της Νατοϊκής Βάσης της Σούδας στα Χανιά. Από το πρωί του Σαββάτου δεκάδες Κρητικοί βρίσκονται έξω από τη βάση προκειμένου να διαμαρτυρηθούν  για τα χημικά της Συρίας αποκλείοντας μάλιστα και το δρόμο που οδηγεί στην κεντρική πύλη της Βάσης.
Η κινητοποίηση θα διαρκέσει μέχρι σήμερα οπότε θα αποφασιστούν και τα επόμενα βήματα στα πλαίσια του αγώνα που γίνεται ενάντια στην υδρόλυση των χημικών στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου δυτικά της Κρήτης.
Γύρω στη μία το μεσημέρι χθες, πρώτη μέρα της κινητοποίησης, στο σημείο βρίσκονταν περίπου 200 άτομα από Χανιά και Ηράκλειο ενώ αναμένονταν κι άλλοι πολίτες που κατευθύνονταν στην Βάση με λεωφορεία.
Άνδρες της αστυνομίας είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πύλη της Νατοϊκής Βάσης όμως για αρκετή ώρα οι διαδηλωτές παρέμεναν σε απόσταση από αυτήν ευρισκόμενοι στη διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί στις παραλίες, περίπου 200 μέτρα από την κεντρική είσοδο της στρατιωτικής μονάδας.
Πέντε πανό με συνθήματα ενάντια στην υδρόλυση και τα πειράματα των Αμερικανών στη Μεσόγειο ξεδιπλώθηκαν ενώ μοιράστηκαν. Νωρίς το βράδυ πραγματοποιήθηκε και μουσική εκδήλωση ενώ οι οργανωτές καλούν τον κόσμο να βρεθεί κοντά τους και όλοι μαζί να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε εκείνους που παραβλέποντας τις αντιδράσεις της Κρήτης ξεκίνησαν την αδρανοποίηση των χημικών εν πλω χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες ενός πιθανού λάθους ή ατυχήματος  στην όλη διαδικασία.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: