8.7.14

Σκηνικό Καμπούλ στην κυβέρνηση...

Σκηνικό Καμπούλ στην κυβέρνηση – Ο ένας Βαγγέλης μετά τον άλλον καρφώνουν τον ΣαμαράΟ ένας Βαγγέλης μετά τον άλλον καρφώνουν τον Σαμαρά...


O μέχρι πριν από λίγες ώρες πονοκέφαλος του Μαξίμου από τις παλινωδίες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και τις τεκτονικές μετακινήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να επιδεινώνεται, αυτή τη φορά από...
τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ο πρόεδρος της Βουλής εμφανίζεται για δεύτερη ημέρα έτοιμος να βάλει μπουρλότο στον κυβερνητικό συνασπισμό, χαράσσοντας δική του γραμμή απέναντι σε αυτή που προωθεί η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με το ζήτημα του δημοψηφίσματος για την πώληση της μικρής ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίζεται αμετακίνητος από τη θέση του για τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής στους θερινούς μήνες, εφόσον υπάρχει αίτημα για δημοψήφισμα.

Ο πρόεδρος της Βουλής τις τελευταίες ώρες κατάφερε να μετατοπίσει το επίκεντρο του κυβερνητικού πανικού από τον Ευάγγελο. στην αφεντιά του, το Βαγγέλη. Σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους ωστόσο, ανέφερε πως η εκτίμησή του είναι ότι κανείς δεν τον άδειασε και πως έχει την άποψή του την οποία μπορεί να εκφράζει ελεύθερα.

Μήλον της έριδος μεταξύ του προέδρου της Βουλής και του Μαξίμου είναι ουσιαστικά ποιος θα αποφασίσει αν αθροίζονται οι ψήφοι διαφορετικών αιτημάτων για το ίδιο δημοψήφισμα ώστε να συγκληθεί η Ολομέλεια, με αφορμή την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που τείνει να μετατραπεί σε νέο Βατερλό για το Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον πρώτο δεν είναι θέμα της κυβέρνησης, ενώ το μόνο που θα κληθεί να αποφασίσει η κυβέρνηση είναι ο χρόνος που θα συγκληθεί η Ολομέλεια καθώς θα πρέπει να κάνει τη σχετική εισήγηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ενδεικτική των προθέσεων για μετωπική σύγκρουση με το Μαξίμου είναι η δήλωση του Προέδρου της Βουλής ότι το θέμα δεν θα πρέπει να αφεθεί να «σέρνεται» μέχρι τον Οκτώβριο όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση...
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: