3.7.14

Νέα Μανωλάδα: Μήνυση για απειλές μέσα στο δικαστήριο...

Συνεχίζεται στα δικαστήρια της Πάτρας, στις 8,10 και 11 Ιουλίου η δίκη για πυροβολισμούς εναντίον μεταναστών εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Ν. Μανωλάδας, πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν...
διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους.

Στη σημερινή διαδικασία με προτροπή της έδρας, ο μάρτυρας και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου, κατέθεσε καταγγελία στον εισαγγελέα εναντίον ενός εκ των κατηγορουμένων, του Κώστα Χαλούλου για απειλή μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, που οδηγεί σε μήνυση για το συγκεκριμένο γεγονός.

Όπως καταγγέλλει ο μηνυτής, ο κατηγορούμενος για τους πυροβολισμούς, μέσα στη δικαστική αίθουσα, τον απείλησε, όπως και άλλους αντιρατσιστές με τη φράση "έλα στη Μανωλάδα να τα πούμε".

Πριν τη δίκη έγινε διαδήλωση μεταναστών εργατών στους δρόμους της Πάτρας, ενώ μαζικό παρόν έδωσαν τα συνδικάτα της περιοχής (εργατικό κέντρο, γιατροί, σωματείο Δήμου Πατρέων, σωματείο δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης, κλπ), η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φοιτητές και δημοτικές κινήσεις.


Για αύριο Παρασκευή στις 7μμ υπάρχει σύσκεψη στο εργατικό κέντρο Πάτρας, όπου και θα μπει θέμα για οργάνωση πανεργατικής κινητοποίησης για αλληλεγγύη στους μετανάστες στις 15 Ιουλίου στην Πάτρα.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: