7.7.14

Ο Γλέζος μετακομίζει την Ευρωβουλή!...

 glezos1
Πρόταση για να διεξάγονται ορισμένες συνεδριάσεις της Ευρωβουλής στην Αθήνα και να ξεκινά η βουλευτική περίοδος στην...
Ολυμπία κατέθεσε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανόλης Γλέζος. Μάλιστα, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς εκλήθη, από την εφημερίδα «Αυγή», να εξηγήσει τις λεπτομέρειες της πρότασής του και, όπως φαίνεται από την απάντησή του, τα έχει σκεφτεί όλα. Ιδού, λοιπόν, το σκεπτικό του Μανόλη Γλέζου:
«Στις Βρυξέλλες ξεκίνησε η Ένωση Άνθρακα και Χάλυβα. Εξελίχθηκε εν συνεχεία στην ΕΟΚ και από εκεί στην Ε.Ε. Και γι' αυτό ένα μέρος της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματώνεται στις Βρυξέλλες. Επίσης στο Στρασβούργο, πρωτεύουσα της Αλσατίας, διεξάγονται οι Ολομέλειες του Ε.Κ., επειδή η Αλσατία υπήρξε το μήλον της έριδος στους γαλλογερμανικούς πολέμους. Γιατί λοιπόν να μην διεξάγονται και ορισμένες λειτουργίες του Ε.Κ. και στην Ελλάδα, η οποία γέννησε και εφάρμοσε την Ολυμπιακή Ιδέα; Την ιδέα δηλαδή να σταματούν οι πόλεμοι μεταξύ των διαφόρων περιοχών της Ελλάδας και οι νέοι, αντί να θυσιάζονται στους πολέμους, να συναγωνίζονται μεταξύ τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Γι' αυτό, η Ολυμπιακή Ιδέα είναι το δικό μας επιχείρημα, γιατί πρέπει μία από τις τρεις λειτουργίες του Ε.Κ. (σ.σ.: ολομέλεια, επιτροπές, συναντήσεις παρατάξεων) να διεξάγεται στην Ελλάδα. Η έναρξη να γίνεται στην Ολυμπία και η λειτουργία στην Αθήνα, όπου υπάρχουν και οι αναγκαίες εγκαταστάσεις και χώροι. Η ιδέα αυτή προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στους ευρωβουλευτές από όλες τις χώρες, που ήλθαν και μού είπαν, αφού ζήτησαν διευκρινίσεις, ότι θα υπερασπιστούν το δίκαιο αυτό αίτημα. Μερικοί μάλιστα μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να γίνεται καν η λειτουργία στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες. Μόνο στην Ελλάδα».

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: