9.7.14

Σύσκεψη για τον "Σήφη" (ή, "Μανωλιό")...



Σύσκεψη προετοιμασίας της προσπάθειας αιχμαλωσίας του κροκόδειλου που έχει εντοπιστεί στα νερά της λίμνης του Φράγματος των Ποταμών, θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Ηράκλειο Κρήτης.


Σύμφωνα με...
το διευθυντή Διαχείριση Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Βαγγέλη Μαμαγκάκη, θα εξεταστούν οι θέσεις στις οποίες έχει εντοπιστεί το τροπικό ζώο προκειμένου να αιχμαλωτιστεί γρήγορα «αλλιώς μπορεί να τον ψάχνουμε και όλο το καλοκαίρι».

Ο Β. Μαμαγκάκης σημείωσε ότι οι αρμόδιοι φορείς ενδιαφέρονται να μάθουν αν στο φράγμα των Ποταμών όπου εντοπίστηκε ο κροκόδειλος υπάρχει και δεύτερος.

Οι περιοχές όπου «συχνάζει» ο κροκόδειλος παρακολουθούνται συνεχώς με κάμερες.

Μέχρι στιγμής οι αρμόδιες αρχές εκτιμούν ότι το ερπετό, μπορεί να προέρχεται από κάποιον που το είχε στο σπίτι ως κατοικίδιο και όταν μεγάλωσε το παράτησε ή έχει εγκαταλειφθεί από κάποιο τσίρκο που επισκέφτηκε στον παρελθόν την περιοχή.

Ωστόσο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η ιστορία του κροκόδειλου "Σήφης ή Μανωλιός" κατά τα social media στα οποία έχουν δημιουργηθεί διάφορα group, μέσα στα οποία ο κροκόδειλος, ανεβάζει selfies φωτογραφίες, τραγούδια, γράφει μαντινάδες και μιλάει με τους διαδικτυακούς του φίλους που όσο πάνε γίνονται και περισσότεροι.
- See more at: http://left.gr/news/syskepsi-sto-irakleio-gia-ton-ton-sifi-i-manolio-ton-krokodeilo#sthash.XR5efCAP.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: