1.7.14

Νέα απεργία στο Μετσόβιο...

metsovio 
Στον αέρα το εξάμηνο...

Σκληραίνουν τη στάση τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που προχωρούν σε επ΄ αόριστον απεργία κατά της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας.
Την ίδια ώρα, στον αέρα βρίσκονται..
χιλιάδες φοιτητές που ζητούν παρέμβαση της Συγκλήτου μπροστά στον ορατό πλέον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο.
Η πρυτανεία του ΕΜΠ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα (Τρίτη) με τους κοσμήτορες προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αλλά ήδη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου δηλώνοντας ότι εάν δεν αρχίσουν σήμερα τα μαθήματα, δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο.
«Μέχρι σήμερα έχουν συμπληρωθεί εννέα εβδομάδες μαθημάτων και υπολείπονται ακόμη τέσσερις εβδομάδες για τη συμπλήρωση των δεκατριών εβδομάδων που προβλέπονται από το νόμο για να ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο», αναφέρουν οι πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ σε ανακοίνωσή τους.
Και προσθέτουν: «Η συμπλήρωση των υπολειπόμενων εβδομάδων πρακτικά και αριθμητικά δεν είναι δυνατή αν δεν επαναλειτουργήσει το ΕΜΠ και οι Σχολές άμεσα, ώστε να ολοκληρωθεί η διδασκαλία των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου μέχρι την 1η Αυγούστου 2014, με δεδομένο ότι το εαρινό εξάμηνο δεν μπορεί να επεκταθεί στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: