22.7.14

Τα (δύο) μέτρα και σταθμά της κ. Βούλτεψη...

voultepsi

Είπε πολλά χθες στο Σκάι η κ. Σοφία Βούλτεψη, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του κ.Σαμαρά. (Τόσα πολλά που σχεδόν δεν άφησε κανέναν άλλον από το πάνελ να διατυπώσει ολοκληρωμένη άποψη).
Ωστόσο...
δύο αναφορές της χρήζουν επισήμανσης καθώς αποτυπώνουν την πολιτική θεωρία και πράξη της εκπροσώπου και πιθανότατα της κυβέρνησης που εκπροσωπεί.
Έτσι όταν ρωτήθηκε για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και τις αντιδράσεις εργαζομένων και επαγγελματιών, ανέφερε ότι στην.... Κύπρο αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας και, φυσικά, επικαλέστηκε το νόμο και την ανάγκη να εφαρμοστεί.
Όταν όμως, αμέσως μετά, ετέθη το ζήτημα της απλήρωτης εργασίας του προσωπικού ή της μη καταβολής υπερωριών, η ίδια απάντησε με το αφοπλιστικό επιχείρημα: ας δουλέψουν λίγο, να πάρει λεφτά η επιχείρηση, να πληρωθούν οι μισθοί τους !
Η κ. Βούλτεψη αποτύπωσε ενδεχομένως μία πραγματικότητα στην αγορά εργασίας αλλά, κυρίως, τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Νόμος είναι ό,τι εξυπηρετεί την ακολουθούμενη στρατηγική οικονομικών ανατροπών και αυτός θα πρέπει να εφαρμόζεται. Τα υπόλοιπα, μεταξύ αυτών και τα δικαιώματα των εργαζομένων, μπορούν να περιμένουν...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: