27.7.14

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Κυριακάτικη αργία...

pote-tin-kiraiki-katasthmata
Mε συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Κορνάρου και Ερμού στις 11:00, καλεί το συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια, καθώς για δεύτερη φορά ανοίγουν...
τα καταστήματα στα πλαίσια της «πιλοτικής» εφαρμογής του μέτρου για τις 52 εργάσιμες Κυριακές σε επιλεγμένες «τουριστικές» περιοχές.
Μετά τις πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου και μία σειρά δράσεων και παρεμβάσεων από τους εμποροϋπάλληλους, που διήρκησαν πάνω από 6 ώρες την περασμένη Κυριακή, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.
«Η Κυριακάτικη αργία με αγώνες κατακτήθηκε και με αγώνες θα την κρατήσουμε», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Άπατο κοντεύει να πάει το μέτρο της κυβέρνησης. Εκτός από ορισμένες μεγάλες αλυσίδες, η πλειονότητα των εμπόρων, μικρών και μεσαίων, δεν συμφωνεί με την εφαρμογή του, ενώ οι εμποροϋπάλληλοι το μπλοκάρουν με τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.
Όσο για τους καταναλωτές, επιβεβαιώνοντας το επιχείρημα ότι δεν είναι ο χρόνος το πρόβλημα, αλλά η έλλειψη χρήματος, η παρουσία τους στα μαγαζιά και οι αγορές τους την Κυριακή ήταν μηδαμινές. Τα παραπάνω συμπεράσματα βασίζονται στις εκτιμήσεις των ίδιων των εμπόρων.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας, δήλωσε ότι η κίνηση ήταν μειωμένη και πολλά καταστήματα δεν άνοιξαν, ενώ όσοι έμποροι άνοιξαν τα μαγαζιά τους, είδαν μόνο τουρίστες να τους επισκέπτονται. Επιμένουν ακόμη στην κυβέρνηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: