21.7.14

Χάος στα συντρίμμια...


ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ...

Την ώρα που ΗΠΑ και Ουκρανία κατηγορούν ευθέως πλέον τους φιλορώσους για την κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών, κάνοντας μάλιστα λόγο για αδιάσειστες αποδείξεις, οι συνθήκες που επικρατούν στο σημείο της συντριβής καθιστούν σχεδόν αδύνατη τη...
συλλογή στοιχείων που θα διαλευκάνουν τα αίτια της τραγωδίας.

Οι εμπειρογνώμονες του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη κάνουν τη δουλειά τους εν μέσω πυροβολισμών, ενώ η ουκρανική πλευρά καταγγέλλει ότι οι αντάρτες έχουν απομακρύνει από την περιοχή της πτώσης συντρίμμια αλλά και σορούς, τις οποίες μεταφέρουν σε νοσοκομείο του Ντόνετσκ. Οι ισχυρισμοί αυτοί επαληθεύονται και από δημοσιογράφους οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι την Κυριακή το πρωί βρίσκονταν στο σημείο της τραγωδίας εθελοντές, στους οποίους είχε ανατεθεί να εντοπίσουν προσωπικά αντικείμενα. Αυτή η διαδικασία είναι προφανές ότι αλλοιώνει στοιχεία που θα μπορούσαν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο να διευκρινιστούν τα αίτια της πτώσης του Boeing 777.

Χθες, συνολικά 196 σοροί - από τις 298 - τοποθετήθηκαν σε ειδικά ψυχόμενα βαγόνια, ωστόσο ο προορισμός τους είναι ακόμη υπό... διαπραγμάτευση. Όπως έγινε γνωστό, ο ΟΑΣΕ προσπαθεί να πείσει τους αυτονομιστές να σταλθεί το τρένο σε περιοχή που ελέγχεται από την ουκρανική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, συνεχίζουν να προκαλούν σύγχυση οι πληροφορίες σχετικά με την τύχη των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους. Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας χθες απεικονίζει φιλορώσους να κρατούν ένα πορτοκαλί αντικείμενο.

Μάλιστα, ένας από τους ηγέτες των ανταρτών ανέφερε ότι «ενδέχεται» να είναι στην κατοχή τους τα μαύρα κουτιά και έδειξε πρόθυμος να τα παραδώσει στους διεθνείς εμπειρογνώμονες.






Σφίγγει ο κλοιός για την Μόσχα

Εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Πολιτειών από την πρώτη στιγμή ανέφεραν ότι ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών εκτοξεύτηκε από περιοχή η οποία ελέγχεται από τους αυτονομιστές.

Τους αντάρτες «έδειξε» την Παρασκευή και ο Μπαράκ Ομπάμα, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες και να υπάρχουν απτά στοιχεία.

Για «ατράνταχτες αποδείξεις» ότι η Μόσχα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάρριψη του Boeing έκανε λόγο το Σάββατο η ουκρανική πλευρά, καταγγέλλοντας ότι προμήθευσε τους αντάρτες με πυραυλικά συστήματα αλλά και πλήρωμα χειριστών.

Χθες, ήταν η σειρά του Τζον Κέρι, ο οποίος δήλωσε ότι οι αυτονομιστές χρησιμοποίησαν πυραυλικό σύστημα που ήρθε από τη Ρωσία και ξεκαθάρισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν από που εκτοξεύτηκε ο πύραυλος αλλά και την πορεία του, βάσει δορυφορικών εικόνων...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: