23.7.14

Νέο "φρένο" στο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς...

maniatisΣτροφή 180 μοιρών επιχειρεί η κυβέρνηση στο θέμα των αιγιαλών καθώς δεν φαίνεται πλέον πιθανό να κατατεθεί στα θερινά τμήματα της Βουλής το νομοσχέδιο που είχε προαναγγελθεί. Δήλωση του υπουργού ΠΕΚΑ αλλάζει τα...
δεδομένα.
         
Το πρωί της Τετάρτης, ο Γιάννης Μανιάτης επεσήμανε ότι δεν χρειάζεται κανένα ειδικό νομοσχέδιο για αιγιαλό και παραλία παρά μόνο απλές ρυθμίσεις θεσμικής και νομικής θωράκισης της χάραξης του, «ανάβοντας» φωτιές. Η δήλωση αυτή, εκλαμβάνεται ως προαναγγελία μη κατάθεσης του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό, ένα θέμα που ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε ψηλά στην πολιτική του ατζέντα.

Να θυμίσουμε πως το ΠΑΣΟΚ είχε «μπλοκάρει» ακόμα μια φορά την κατάθεση του νομοσχεδίου, ζητώντας τροποποιήσεις.

«Η περιβαλλοντική προστασία των ελληνικών ακτών δεν απαιτεί κανένα ειδικό νομοσχέδιο για αιγιαλό και παραλία, παρά μόνο συγκεκριμένες, απλές ρυθμίσεις θεσμικής και νομικής θωράκισης της χάραξής του και αξιόπιστης αποτύπωσής του σε χάρτες και διαγράμματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος.
Και πρόσθεσε: «μοναδικός λοιπόν στόχος των αναγκαίων ρυθμίσεων για οριοθέτηση και προστασία του αιγιαλού και της παραλίας θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου εργαλείου χάραξης του αιγιαλού, που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της πιο κρίσιμης, από τις θεσμικές γραμμές, στο σύνολο της επικράτειας, σε σύντομο χρονικό διάστημα, με διαφανή, επιστημονικά και περιβαλλοντικά αξιόπιστο τρόπο».

Νέες ενδο-κυβερνητικές συναντήσεις

Κρίσιμο θεωρείται το επόμενο διήμερο για το κυβερνητικό σχήμα που αποτελείται από το Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Αντιπροσωπεία του Κινήματος έχει σήμερα (20.15) συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με κυρίαρχο θέμα το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί και θα περιλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα.

Αύριο, Πέμπτη, στις 9.30 π.μ. ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο. Στο τραπέζι των δύο ανδρών θα τεθεί το θέμα όλων των πρόσφατων αντιπαραθέσεων που έχουν προκύψει με τελευταία τη κόντρα που άνοιξε με τον υπουργό Διοικητική Μεταρρύθμισης...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: