27.7.14

Κόντρα με φόντο την προεδρική εκλογή ...


Αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας, με αφορμή τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επέστρεψε το...
γάντι στον πρωθυπουργό και μέσω της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να ξεκινήσει νωρίτερα τη διαδικασία αν θεωρεί ότι διαθέτει 180 βουλευτές.

«Ιδού η Ρόδος. Αν είναι τόσο σίγουρος ότι τους έχει, ας μην περιμένει τον Φλεβάρη», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ωστόσο», συνέχισε, «όταν αρνείσαι να ανοίξεις τη Βουλή στο αίτημα 139 βουλευτών για την υπόθεση της ΔΕΗ, χωρίς να διστάζεις να παραβιάσεις το ίδιο το Σύνταγμα, μόνο και μόνο επειδή θα χάσεις τη δεδηλωμένη, είναι αστείο να επικαλείσαι ότι έχεις εξασφαλίσει 180 για την προεδρική εκλογή».

Βούλτεψη: Ο κ. Τσίπρας τολμά να προβαίνει σε υποδείξεις προς τον πρωθυπουργό

Η κυβερνητική εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Σοφία Βούλτεψη κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι με το δικό του τυχοδιωκτικό τρόπο αποφάσισε να «γιορτάσει» τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«Προκειμένου να αυξήσει τον αριθμό των... "υπέρμαχων του κοινοβουλευτισμού" στους 139, δεν διστάζει να συναθροίσει και τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αναζητώντας τις ακόμη και... στις φυλακές Κορυδαλλού», ανέφερε η κ. Βούλτεψη, η οποία έκανε λόγο για πρωτοφανή ομολογία σύμπραξης με στόχο την καταστροφή της χώρας.

«Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κανένα άλλο σημείο της συνέντευξης με την οποία ο κ. Τσίπρας τολμά να προβαίνει σε υποδείξεις προς τον πρωθυπουργό σχετικά με τον χρόνο έναρξης της διαδικασίας για την προεδρική εκλογή», συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Επίσης, κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης «τις υπογραφές των οποίων συνειδητά συναρίθμησε με αυτές της Χ.Α ο κ. Τσίπρας» να απαντήσουν αν πράγματι του έχουν παραδώσει τα κλειδιά.

«Διαφορετικά πρέπει να τον καταγγείλουν για εξουσιομανή αυθαιρεσία, πολιτικό καιροσκοπισμό και επέμβαση στα εσωτερικά τους. Ιδού η Ρόδος...», κατέληξε στη δήλωσή της η κ. Βούλτεψη.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγη ώρα αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, απάντησε σε υψηλούς τόνους στην κυβερνητική εκπρόσωπο.

«Η κυβέρνηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και των "θερινών πραξικοπημάτων" να κρατήσει τις υποδείξεις για τον εαυτό της, όσο κι αν δεν μπορεί να κρύψει τον πανικό που τη διακατέχει μπροστά στην κατάρρευση», ανέφερε η Κουμουνδούρου.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: