28.7.14

Στο εδώλιο στέλνει ο εισαγγελέας τον Παπακωνσταντίνου...

Στο εδώλιο στέλνει ο εισαγγελέας τον ΠαπακωνσταντίνουΤο σκεπτικό της πρότασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ...


Το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, στον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, δείχνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο εισαγγελικός λειτουργός με πρόταση του προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητεί...
να παραπεμφθούν σε δίκη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τα κακουργήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος , καθώς και η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης, ως συμμέτοχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρόταση του ο κ. Πλιώτας αναφέρει ότι από τα στοιχεία προκύπτει πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διέγραψε από την αρχική λίστα Λαγκάρντ τα τρία ονόματα των συγγενικών του προσώπων ενώ δεν διέταξε ως όφειλε λόγω της θέσεως του ως υπουργός Οικονομικών φορολογικό έλεγχο. Σε ότι αφορά τους συγγενείς του, ο εισαγγελέας φέρεται πεπεισμένος πως εκμεταλλεύτηκαν την «συγγενική τους σχέση…»

Για την τύχη τους τον τελευταίο λόγο θα έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα εκδώσει βούλευμα που θα καταγράφεται ποιοι και αν θα καθίσουν στο εδώλιο, 25 χρόνια μετά το Ειδικό Δικαστήριο που είχε συγκροτηθεί για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισή τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν και οι τρεις συγγενείς του των οποίων τα ονόματα φέρεται ότι αφαίρεσε από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Την ίδια ώρα την τακτική Δικαιοσύνη παραμένει το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη, που έχει εμπλακεί στην υπόθεση λόγω των πολλαπλών αναπαραγωγών usb που έκανε με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ καθώς και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρη για τη μη αξιοποίησή της. Και οι δυο έλαβαν προθεσμία για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή για να αντικρούσουν τις κατηγορίες της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο Γιάννης Διώτης βαρύνεται επιπλέον με το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: