25.7.14

Κακλαμάνης: Να υλοποιήσει ο Πρωθυπουργός αυτά που υποσχέθηκε...

Κακλαμάνης: Να υλοποιήσει ο Πρωθυπουργός αυτά που υποσχέθηκε
Για τη στάση που θα κρατήσει στο θέμα της προεδρικής εκλογής μίλησε μεταξύ άλλων ο Νικήτας Κακλαμάνης, στον Real Fm 97,8.
«Πάντα είχα την άποψη ότι η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας δεν πρέπει να...
συγχέεται με αναγκαστική προσφυγή στις κάλπες. Ήθελα ο θεσμός αυτός να είναι, έξω από μικροκομματικές σκοπιμότητες είτε της εκάστοτε κυβέρνησης είτε της εκάστοτε αντιπολίτευσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άνευ όρων και άνευ πολιτικών προϋποθέσεων, γιατί ακούω ότι θα γίνουν συναλλαγές. Σας διαβεβαιώ, ουδείς μου έχει κάνει κουβέντα και ότι δεν ισχύουν αυτά που κυκλοφορούν», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης για να προσθέσει: «Ποιες είναι οι πολιτικές προϋποθέσεις; Να υλοποιήσει ο Πρωθυπουργός αυτά που υποσχέθηκε. Δηλαδή, αλλαγή στη φορολογία με οριζόντια μείωση, αλλαγή στο πετρέλαιο θέρμανσης, αύξηση των δόσεων. Αυτά δεν είναι κάτι που θυμήθηκαν ξαφνικά οι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ για να τα πάρουν δήθεν πάνω τους. Τα έχουμε πει άλλοι που στηρίζαμε την κυβέρνηση και τη στηρίζουμε εδώ και παρά πολύ καιρό».

«Το δεύτερο», ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης, «είναι το πρόσωπο. Έχω τοποθετηθεί δημόσια και όπως είπα, επιτελούς στην ευρύτερη κεντροδεξιά δεν υπήρχε ένας οικονομολόγος σοβαρός και έπρεπε να καταλήξουμε στο alter ego του κ. Στουρνάρα, δηλαδή τον άνθρωπο του Σημίτη και αυτόν τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη. Λέω τώρα το ίδιο, χωρίς να αποκλείω κανένα πρόσωπο, ότι μέσα στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο, γιατί όσα ονόματα παίζουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι από κεντροαριστεροί έως αριστεροί, δεν υπάρχει ένα σοβαρό πρόσωπο; Δεν αναφέρομαι στον Κώστα Καραμανλή, επειδή τον είδα την προηγούμενη βδομάδα επί μακρόν και αυτό έχω πάρει εντολή να το λέω ξεκάθαρα, δεν ενδιαφέρεται για πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: