10.7.14

Βούτσης: Αφήστε τις μηχανορραφίες...


LIVE ΒΙΝΤΕΟ από τη συνεδρίαση της Βουλής...
«Μην υποβαθμίζετε περαιτέρω την Βουλή, μηχανευόμενοι διάφοροι διάφορα, για να ξεφύγετε από αυτά που λέει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός», προειδοποίησε από το βήμα της Βουλής ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση.

Ο...
Νίκος Βούτσης απάντησε έτσι στα διάφορα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να απορρίπτει το αίτημα για συζήτηση επί των προτάσεων που έχουν κατατεθεί ζητώντας δημοψήφισμα για την «μικρή ΔΕΗ».

«Μην απαξιώνετε τον Πρόεδρο και την Διάσκεψη των Προέδρων με τις απόψεις που θα λάβει εντός ολίγων ωρών», είπε, προσθέτοντας πως ανατρίχιασε με την δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου πως ό,τι και αν αποφασίσουν στην Διάσκεψη, η κυβέρνηση θα αποφασίσει.

«Μην εμπλέξετε την Προεδρία της Δημοκρατίας με την καθαρογραφή και την υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε, θυμίζοντας ότι εφόσον γίνει νόμος και παράξει έννομα αποτελέσματα, δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα.

«Αφήστε τις μηχανορραφίες γιατί φοβάστε τη γνώμη όχι μόνο της πλειοψηφίας της Βουλής, αλλά ενδεχομένως και τους 180», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

«Φερθείτε τίμια πολιτικά και με τόλμη, ώστε να δοκιμαστεί ενώπιον του λαού, η στρατηγική στον τομέα ενέργειας», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: