14.7.14

Σκουρλέτης: Είστε ανάξιοι να κυβερνάτε ...


...γιατί συνομιλείτε ακόμα με την τρόικα (ΒΙΝΤΕΟ)...

«Δεν είναι συνομιλητής μας η τρόικα, και αν δεν το έχετε καταλάβει αυτό, είστε ανάξιοι να κυβερνάτε» δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης στο Mega. «Δεν αμφισβητείται το σχέδιο, η ουσία της πολιτικής, αλλά οι...
μέθοδοι που θα ακολουθηθούν για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, αυτό όμως δεν είναι διαπραγμάτευση» διευκρίνισε. Το θέμα είναι «να μην γίνουν απολύσεις» και όχι ποιοι από τους δημοσίους υπάλληλους τελικά θα απολυθούν για «καλοκαιρινό ορντέρβ».
«Όταν οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι αμφισβητούν την τρόικα, όταν η Wall Street Journal  είπε στο ΔΝΤ «ζητήστε συγγνώμη για την Ελλάδα», εσείς εξακολουθείτε να επιμένετε σε μια «εγκληματική πολιτική». «Το Μνημόνιο πάει να γίνει καθεστώς», αλλά οι συνέπειες του στην ανεργία, στα ασφαλιστικά ταμεία, στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων παραμένουν συμπλήρωσε. «Η κυβέρνηση είναι όμηρος των επιλογών της, η παρουσία της στον κυβερνητικό θώκο κάνει κακό» τη στιγμή μάλιστα που δεν θέλει να «προσφύγει στο λαό».


Είστε αναξιόπιστοι και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό
Ο Π. Σκουρλέτης χρέωσε στην κυβέρνηση εκτός από ανικανότητα, απόλυτη αναξιοπιστία τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. «Δεν θα πάμε σε καμία διαπραγμάτευση με αυτούς που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση της χώρας, με τους υποστηρικτές αυτής της ακραίας πολιτικής λιτότητας.
«Υποκριτικό το κάλεσμα της κυβέρνησης για εθνική διαπραγμάτευση» δεν θα μπορούσαμε να διαμορφώσουμε καμία πρόταση με αυτούς που ισοπεδώνουν την κοινωνία και διαλύουν τα πάντα» ξεκαθάρισε ο Π. Σκουρλέτης. «Το κάνουν απλά και μόνο για διάχυση ευθυνών και «είναι μία κατάσταση που αναδεικνύει το πλήρες αδιέξοδο της κυβέρνησης».
Γεωγραφία επί πολιτικής κάνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, όχι εμείς
Ο Π. Σκουρλέτης επεσήμανε την υποκρισία που κρύβεται στην ερώτηση «που θα βρείτε τα λεφτά» που διαρκώς απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι με την πολιτική που ακολουθείται η κυβέρνηση «χτυπάει οποιαδήποτε δυνατότητα ανάπτυξης και μετά ρωτάει που θα βρούμε χρήματα». Στην συνέχεια, πρόσθεσε όταν ο κ. Ανδρουλάκης χρέωσε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι παραπέμπει σε άλλες χώρες προκειμένου να απαντήσει στο ερώτημα «που θα βρεθούν τα χρήματα» ότι «γεωγραφία επί πολιτικής κάνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, όχι εμείς».
«Εθνικό έγκλημα και πολιτική ήττα της κυβέρνησης στο θέμα της ΔΕΗ», αγνόησαν τη βούληση της ελληνικής κοινωνίας και στην προσπάθεια να αρνηθούν το δημοψήφισμα αγνόησαν το Σύνταγμα. Προχωρούν με ολοένα και πιο αυταρχικό τρόπο, πιο αντισυνταγματικό. Επιπλέον είναι δεδομένο ότι, η σύνθεση των θερινών τμημάτων της Βουλής είναι ελεγχόμενη. «Ηττάται η κυβέρνηση και απομονώνεται από τη ελληνική κοινωνία ακόμα πιο πολύ», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, γίνεται ολοφάνερη η «τραγική θέση» όπως είπε ο Π. Σκουρλέτης της κυβέρνησης.
Πραγματικά η συγκυβέρνηση βρίσκεται σε δεινή θέση και προσπαθεί να θολώσει τα νερά εκμεταλλευόμενη πότε τις κορώνες περί διαπραγμάτευσης και δήθεν προάσπισης των συμφερόντων των πολιτών και πότε με στερεότυπες επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη στο θέμα των πλειστηριασμών ότι δεν θα κάνει το ΠΑΣΟΚ «ούτε βήμα πίσω» απ' όσα έχει πει, εννοώντας ότι διαφωνεί με όσα υποστηρίζει η Ν.Δ. μέσω υψηλόβαθμων στελεχών της όπως, ο κ. Βορίδης στο θέμα των πλειστηριασμών των κατοικιών. Είδαμε βέβαια τις διαφωνίες που μέχρι να φτάσουν τα νομοσχέδια για ψήφιση έχουν γίνει συμφωνίες και εν τέλει κατά την ψηφοφορία, «οικτρές πλειοψηφίες».



avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: