18.7.14

Άρχισε να βρέχει πτώματα στο χωριό Γκράμποβε...

Άρχισε να βρέχει πτώματα στο χωριό ΓκράμποβεΣοκαριστικές στιγμές για τους κατοίκους του χωριού, μετά την έκρηξη του αεροπλάνου...


Πρώτα ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη που έκανε τα κτίρια να τρέμουν, μετά άρχισε να βρέχει πτώματα στο χωριό Γκράμποβε της ανατολικής Ουκρανίας.

Μία από τις...
σορούς πέρασε από τη σκεπή του σπιτιού της Ιρίνα Τιπούνοβα, λίγο αφού το αεροσκάφος των Malaysia Airlines εξερράγη. «Ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και στη συνέχεια όλα άρχισαν να τρέμουν. Μετά αντικείμενα άρχισαν να πέφτουν από τον ουρανό», δήλωσε η 65χρονη συνταξιούχος.

«Μετά άκουσα ένα βουητό και προσγειώθηκε στην κουζίνα», είπε, δείχνοντας την τρύπα που έκανε η σορός μιας γυναίκας όταν πέρασε από την οροφή της κουζίνας του σπιτιού της.

Το γυμνό σώμα της γυναίκας εξακολουθεί να κείτεται στο εσωτερικό του σπιτιού της Τιπούνοβα, δίπλα σε ένα κρεβάτι. Εμφανώς σοκαρισμένη, η συνταξιούχος σχολίασε: «Η σορός είναι ακόμη εδώ γιατί μου είπαν να περιμένω να έρθουν να την πάρουν οι ειδικοί».

Περίπου 100 μέτρα μακριά από το σπίτι της Τιπούνοβα, δεκάδες ακόμη σοροί κείτονται σε χωράφια με σιτάρι, στο σημείο όπου κατέπεσε το Μπόινγκ 777 χθες Πέμπτη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 298 επιβαίνοντες.

Μια άλλη κάτοικος, περίπου 20 ετών που αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά της, δήλωσε ότι έτρεξε έξω από το σπίτι της όταν άκουσε το αεροπλάνο να εκρήγνυται. «Άνοιξα την πόρτα και είδα ανθρώπους να πέφτουν. Ένας έπεσε στο περιβόλι μου», είπε.

Από τον ουρανό δεν έπεσαν μόνο πτώματα. Κομμάτια μετάλλου, αποσκευές και άλλα συντρίμμια έπεσαν στο έδαφος σε αυτή την περιοχή περίπου 40 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα.

Το μπροστινό τμήμα του αεροπλάνου έπεσε σε ένα χωράφι με ηλιοτρόπια, περίπου ένα χιλιόμετρο από το σπίτι της Τιπούνοβα. Συντρίμμια, πτώματα και ανθρώπινα μέλη είναι διασκορπισμένα σε μια ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων.

Οι διασώστες δήλωσαν ότι έχουν εντοπίσει τις περισσότερες σορούς, η πλειονότητα των οποίων είναι σχεδόν ανέπαφες, όμως άλλες είναι ακρωτηριασμένες. Κάποιες έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο, ενώ άλλες παραμένουν εκεί όπου έπεσαν.

Μεταξύ των νεκρών είναι πολλές γυναίκες και παιδιά, ανάμεσά τους και ένα δεκάχρονο αγόρι η σορός του οποίου κείτεται δίπλα στο πιλοτήριο σκεπασμένη με ένα πλαστικό σεντόνι.

Η περιοχή παραμένει χαοτική σχεδόν 24 ώρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους. Οι διασώστες, που χθες ήταν ακόμη λίγοι, έχουν αυξηθεί σημαντικά σήμερα και έχουν στήσει δύο σκηνές τις οποίες χρησιμοποιούν ως βάση.
Δημοσιογράφοι και κάτοικοι περπατούν ανεμπόδιστοι μέσα από τις στάχτες και τα απανθρακωμένα συντρίμμια. Αυτονομιστές αντάρτες με στρατιωτικές στολές παρακολουθούν τις εργασίες των διασωστών.

Παρόλα αυτά ο συνεχής ήχος των πυρών και των οβίδων στο βάθος υπενθυμίζει ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των αυτονομιστών και του ουκρανικού στρατού συνεχίζονται...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: