25.7.14

Ολάντ: Βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροπλάνου ...

 Ολάντ: Βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροπλάνου της Air Algerie - Κανένας επιζών

Όπως μετέδωσε εκτάκτως το CNN, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι βρέθηκε το ένα μαύρο κουτί του αεροπλάνου της Air Algerie που συνετρίβη χθες στην περιοχή Γκόσι του Μαλί κοντά στα...
σύνορα της Μπουρκίνα Φάσο.

Πιο αναλυτικά, το ΑΠΕ αναφέρει ότι δεν υπάρχει "κανένας επιζών" στα συντρίμμια του αεροπλάνου της Air Algerie που συνετρίβη χθες, Πέμπτη, στο βόρειο Μαλί όπως ανακοίνωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, διευκρινίζοντας πως βρέθηκε ένα μαύρο κουτί του αεροπλάνου.

"Δεν υπάρχει δυστυχώς κανένας επιζών", δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε μια σύντομη τηλεοπτική ομιλία του. "Ένα μαύρο κουτί ανακτήθηκε και εστάλη στην Γκάο", στο βόρειο Μαλί, από τους γάλλους στρατιωτικούς που έχουν αποκλείσει τη ζώνη, πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως το μαύρο κουτί "θα μπορέσει συνεπώς να εξετασθεί το συντομότερο".

"Αυτό που ξέρουμε ήδη είναι ότι τα συντρίμμια του αεροπλάνου είναι συγκεντρωμένα σ' ένα περιορισμένο χώρο, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαγάγουμε συμπεράσματα, αυτά θα έρθουν. Υπάρχουν υποθέσεις και κυρίως κλιματικές, αλλά δεν αποκλείουμε καμιά διότι θέλουμε να μάθουμε τα πάντα γι' αυτό που συνέβη", πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.

Το ισπανικό πλήρωμα του αεροπλάνου είχε στείλει σήμα ότι αλλάζει πορεία "εξαιτίας ιδιαίτερα δύσκολων μετεωρολογικών συνθηκών", είχε δηλώσει χθες ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.
Οι πρώτοι γάλλοι στρατιωτικοί που είχαν αναχωρήσει οδικώς στη διάρκεια της νύκτας από την Γκάο, έφθασαν σήμερα τα χαράματα στην περιοχή του βορείου Μαλί όπου συνετρίβη το αεροπλάνο, έγινε εξάλλου γνωστό από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

Περίπου 100 άνδρες που επιβαίνουν σε περίπου 30 οχήματα αναχώρησαν από την Γκάο μόλις τα συντρίμμια του αεροπλάνου εντοπίσθηκαν από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Reaper του γαλλικού στρατού.

"Τα χαράματα, τα πρώτα στοιχεία του χερσαίου αποσπάσματος έφθασαν επιτόπου", δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτελείου συνταγματάρχης Ζιλ Ζαρόν. Ελικόπτερα τα οποία μετέφεραν περίπου 20 γάλλους στρατιωτικούς είχαν προσγειωθεί προηγουμένως στον τόπο της συντριβής. "Όταν φθάσαμε, δεν υπήρχε κανείς", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: