14.7.14

Πενθήμερη αποχή των δικηγόρων...

dikastiria-peiraia 
... για να κρατήσουν στον Πειραιά τα δικαστήρια...
Δυναμικές κινητοποιήσεις από σήμερα (Δευτέρα) αποφάσισαν οι δικηγόροι της πόλης, με βασικό αίτημα να μη φύγουν τα δικαστήρια από τον Πειραιά. 
Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους έως...
και την Παρασκευή 18 Ιουλίου , ενώ τις ημέρες αυτές θα πραγματοποιούν συμβολικές καταλήψεις σε διάφορα δικαστικά κτίρια: σήμερα στο κεντρικό κτίριο των δικαστηρίων στην οδό Σκουζέ, την Τρίτη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο (στην οδό Γούναρη), την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο (στην οδό Νικήτα), την Πέμπτη στο Πταισματοδικείο (στην οδό Νοταρά) και την Παρασκευή στο Διοικητικό Εφετείο (στην οδό Κολοκοτρώνη).
Οι καταλήψεις θα γίνονται περίπου στις 11 με 11:30 το πρωί που λειτουργούν τα ακροατήρια, ενώ αναμένεται δοθεί και συνέντευξη Τύπου από τους δημάρχους και τους εκπροσώπους όλων των φορέων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.
Την Παρασκευή 18 Ιουλίου οι δικηγόροι, σε νέα συνεδρίασή τους, θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Η υπόθεση με τη μεταφορά των δικαστηρίων έχει ξεκινήσει πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν έγινε γνωστό από το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι πρόκειται να μεταστεγαστούν στο κτίριο «Κεράνη» στην οδό Θηβών στη Νίκαια-Ρέντη. Από τότε ξεκίνησαν οι αντιδράσεις καθώς όλοι σχεδόν οι φορείς αντιδρούν σ’ αυτή τη μεταφορά, αφού εκτιμούν ότι ο Πειραιάς θα μαραζώσει.
Προεκλογικά το θέμα είχε «παγώσει», καθώς ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος είχε μεταφέρει τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι τα δικαστήρια δεν πρόκειται να πάνε στον «Κεράνη». Επανήλθε όμως στην επικαιρότητα, αφού ένα μήνα μετά τις εκλογές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έλεγαν ότι η κυβέρνηση αναμοχλεύει και πάλι το θέμα της μεταφοράς τους στις πρώην καπναποθήκες του «Κεράνη».
Ετσι, στις 2 Ιουλίου, αντιπροσωπεία από φορείς του Πειραιά συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος τους πρότεινε να πάνε για τρία χρόνια στον «Κεράνη» και όταν ανακατασκευαστεί η Ράλλειος να μεταφερθούν σ’ αυτήν. Πρόταση που δεν βρήκε κανέναν σύμφωνο από τους παρευρισκομένους, καθώς όλοι υποστήριξαν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σήμαινε την απόλυτη υποβάθμιση του Πειραιά.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: