23.7.14

Σταθάκης: Το ν/σ για τον αιγιαλό θα πέσει ...

Σταθάκης: Το ν/σ για τον αιγιαλό θα πέσει αυτόματα στην πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ 
...αυτόματα στην πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ...
Τη δήλωση του Γιάννη Μανιάτη για το νομοσχέδιο του αιγιαλού σχολίασε αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

«Θεωρείτε ότι ...
οποιαδήποτε υπήρχε περίπτωση το νομοσχέδιο που ετοίμαζε η κυβέρνηση ή κάποιο μέλος της κυβέρνησης για τους αιγιαλούς να περάσει συνταγματικά ως νόμιμο; Οι αιγιαλοί είναι δημόσια περιουσία. Είναι σαφές το Σύνταγμα. Προφανώς δεν μπορεί να πουληθεί η δημόσια περιουσία. Επίσης σαφές είναι το Σύνταγμα. Το ΣτΕ έχει κυρώσει άπειρα νομοσχέδια πολύ ηπιότερης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από αυτό που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Θεωρώ δεδομένο ότι είναι ένα νομοσχέδιο που θα πέσει αυτόματα ή σχεδόν αυτόματα στην πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ», ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

«Θεωρώ δεδομένο η εκλογή του Προέδρου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τη διενέργεια εθνικών εκλογών», σημείωσε σχετικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπερβεί το όριο των 180 βουλευτών.

«Δεν θα το υπερβεί, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Και το κυριότερο είναι ότι αυτά θέματα δεν θα είναι η εκλογή του προέδρου, αλλά η δημιουργία όλου αυτού του μετώπου γύρω από τα θέματα αιχμής που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Σχετικά με το τι θα πρέπει να πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ αν στις προσεχείς εκλογές λάβει την πρώτη θέση, χωρίς όμως να αναδειχθεί αυτοδύναμος, ο κ. Σταθάκης ανέφερε: «Θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση είναι λίγο πρόωρη. Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία, αν πετύχει και συνεργασίες, όπως έκανε στις ευρωεκλογές. Αν δεν πετύχει αυτοδυναμία δεν έχει νόημα να πηγαίνουμε σε αλλεπάλληλες εκλογές. Πρέπει να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο να προχωρήσουμε στον σχηματισμό μίας κυβέρνησης μακράς διάρκειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: