1.7.14

Σε συνωμοσία αποδίδουν την κράτηση Σαρκοζί οι Γκωλικοί...

Σε συνωμοσία αποδίδουν την κράτηση Σαρκοζί οι Γκωλικοί«Φίλοι του Σαρκοζί» οργανώνουν κινητοποίηση στη Γαλλία...
Για «συνωμοσία» με στόχο την περιθωριοποίηση του Νικολά Σαρκοζί από την πολιτική ζωή της Γαλλίας κάνουν λόγο τα...
πρωτοκλασσάτα στελέχη της γαλλικής Δεξιάς, σχολιάζοντας την κράτησή του για ανάκριση από τις γαλλικές αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο έρευνας για σκάνδαλο διαφθοράς.

Την ίδια ώρα , καλούν τους υποστηρικτές του Σαρκοζί να ξεχυθούν αύριο στους δρόμους της χώρας, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του πρώην προέδρου.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες «Liberation» και «Le Figaro», μηνύματα συμπαράστασης στο Νικολά Σαρκοζί που παραμένει υπό κράτηση σε υπηρεσία των γαλλικών αστυνομικών αρχών στη Ναντέρ κατακλύζουν τις τελευταίες ώρες το Twitter.

Την ίδια ώρα, πολλά στελέχη της γαλλικής Δεξιάς, σε συνεντεύξεις τους στα γαλλικά ΜΜΕ,επισημαίνουν ότι πρόκειται για «συνωμοσία» σε βάρος του πρώην προέδρου που στόχο έχει να του «κόψει» τα φτερά και να φρενάρει τις πολιτικές φιλοδοξίες του.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας,στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος (UMP) ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερος το ταχύτερο ο Σαρκοζί ενώ αύριο στη Γαλλία αναμένονται διαδηλώσεις σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον πρώην ένοικο των Ηλυσίων.

Την ίδια ώρα, Γάλλοι δημοσιογράφοι κατασκηνώνουν έξω από το κτίριο της γαλλικής αστυνομίας στη Ναντέρ προκειμένου να ενημερώνουν τους πολίτες λεπτό προς λεπτό για τις εξελίξεις.

Αν και οι γαλλικές αστυνομικές αρχές έχουν δικαίωμα να έχουν υπό κράτηση 48 ώρες τον Σαρκοζί,πολλά γαλλικά ΜΜΕ πιστεύουν ότι η κράτηση για ανάκριση του πρώην προέδρου της Γαλλίας δεν αναμένεται να διαρκέσει πάνω από ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Liberation»,η Βαλερί Ντεμπόρ, υψηλόβαθμο στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος ( UMP) ανέλαβε την «τηλεοπτική» υπεράσπιση του τέως προέδρου. «Δεν επιτρέπεται να τεθεί υπό κράτηση  ένας πρώην αρχηγός κράτους της Γαλλίας.Εξάλλου,κάθε φορά που ακούγεται έντονα ότι θα διεκδικήσει σημαντικό ρόλο στη πολιτική,βρίσκεται αντιμέτωπος με μία δικαστική υπόθεση:όπως, Μπετανκούρ,Καράτσι και άλλες δικαστικές υποθέσεις. Αυτό πλέον καταντάει γελοίο για τους υποστηρικτές του αλλά και για τον γαλλικό λαό», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV  η Βαλερι Ντεμπόρ.

Στο Twitter, o αντιδήμαρχος Νίκαιας,Κριστιάν Εστροζί έβγαλε μία κραυγή απελπισίας γράφοντας στο λογαριασμό του: «Φίλε μου Σαρκοζί.Πρόκειται για μία κατάφωρη αδικία σε βάρος σου, για μία παράνομη διαδικασία», επισημαίνοντας πως οι γαλλικές αρχές δεν σεβάστηκαν το ευρωπαϊκό δίκαιο αφού έθεσαν υπό κράτηση έναν πρώην αρχηγό κράτους.

«Δεν σεβάστηκαν το δικαίωμα τις προσωπικής ζωής του, της κατοικίας του και των τηλεφωνικών συνδιαλέξεών του»,τόνισε αναφερόμενος στις τηλεφωνικές υποκλοπές που έγιναν από τις γαλλικές αρχές προκειμένου να δουν αν και κατά πόσο ο Σαρκοζί είναι μπλεγμένος στο σκάνδαλο διαφθοράς.

Από την πλευρά του, ο πρώην ευρωβουλευτής,Αντι Ζαν Πιερ δήλωσε ότι οι «Φίλοι του Σαρκοζί» οργανώνουν για αύριο μία μεγάλη κινητοποίηση στη Γαλλία προκειμένου να δικαιωθεί ο Σαρκοζί και να αφεθεί το συντομότερο ελεύθερος.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: