15.7.14

Μεθυσμένος ο Πιστόριους έμπλεξε σε καβγά...

Μεθυσμένος ο Πιστόριους έμπλεξε σε καβγάΠαρότι επιχειρεί να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο και προσπαθεί να πείσει τους δικαστές ότι ο θάνατος της αγαπημένης του Ρίβα Στίνκαμπ ήταν ατύχημα, ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, δε μπορεί να...
ξεφύγει από την εικόνα του «κακού παιδιού» που έχει σχηματιστεί για εκείνον τον τελευταίο καιρό.

Λίγες ημέρες μετά τη διακοπή της δίκης, όπου κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του την οποία πυροβόλησε θανάσιμα στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, ο 27χρονος ενεπλάκη σε επεισόδιο με θαμώνα νυχτερινού κέντρου στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του θαμώνα, Τζάρεντ Μόρτιμερ, στην εφημερίδα της Νοτίου Αφρικής, Sun, ο άλλοτε αστέρας του αθλητισμού επιχείρησε να του επιτεθεί ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο Μόρτιμερ ισχυρίστηκε ότι ο Πιστόριους πρόσβαλε τους φίλους του και την οικογένεια του προέδρου της Νοτίου Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα, με την οποία διατηρεί σχέσεις, ενώ στη συνέχεια υποστηρίζει ότι ο αθλητής άρχισε να τον σπρώχνει στο στήθος.

Ο Μόρτιμερ δήλωσε ότι τον έσπρωξε με τη σειρά του, με αποτέλεσμα ο παραολυμπιονίκης να πέσει στο δάπεδο όπου χρειάστηκε η παρέμβαση των μπράβων του κλαμπ The VIP Room, για να τον σηκώσουν.

Σύμφωνα με τον Μόρτιμερ, ο Πιστόριους ενεπλάκη σε φιλονικία και με άλλους θαμώνες, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι ασφάλειας του κέντρου να του ζητήσουν να φύγει από το κλαμπ.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα αρχικά είχε απαγορευθεί στον αθλητή να καταναλώνει αλκοόλ, ωστόσο, λίγο αργότερα η απαγόρευση αυτή άρθηκε, ενώ όποως αναφέρει η Sun, ο ελληνικής καταγωγής ιδιοκτήτης του κλαμπ, Κρις Κουτρούλης, δε μπόρεσε να επιβεβαιώσει το περιστατικό καθώς βρισκόταν στο εξωτερικό.

Η εκπρόσωπος Τύπου του 27χρονου επιβεβαίωσε τη φιλονικία, ωστόσο τόνισε ότι ο Πιστόριους βρισκόταν στην αίθουσα VIP του κλαμπ όταν ο Μόρτιμερ του επιτέθηκε λεκτικά σχετικά με τη δίκη.

Μετά το επεισόδιο ο Πιστόριους επανήλθε μέσω Twitter όπου ανήρτησε μηνύματα σχετικά με την θρησκεία, καθώς και αποσπάσματα από βιβλίο ενός ψυχιάτρου που επέζησε από τα στρατόπεδα του Άουσβιτς, αλλά και φωτογραφίες με ακρωτηριασμένα παιδιά.

Όλα αυτά την ώρα που στις 8 Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι η πολύκροτη δίκη, οπότε θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Νότιο Αφρική...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: