8.7.14

Σε ποιες περιοχές θα ανοίγουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές...

katastimata-kuriakiΤα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου στα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και στις περιοχές Πικερμίου και Ραφήνας, Χαλκιδικής, Ρόδου, Κω, Σύρου, Μυκόνου και Σαντορίνης.
        
Στον ορισμό των...
περιοχών της χώρας, στις οποίες τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίγουν όλες τις Κυριακές του έτους, φαίνεται πως έχει καταλήξει η κυβέρνηση, με την υπουργική απόφαση να τίθεται σε ισχύ μετά τη δημοσιοποίησή της στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Οι περιοχές που περιλαμβάνονται  στην απόφαση που έστειλε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος στο Εθνικό Τυπογραφείο, είναι: τα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και οι περιοχές της Ραφήνας, της Χαλκιδικής, της Ρόδου, της Κω, της Σύρου, της Μυκόνου, της Σαντορίνης αλλά και του Πικερμίου, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί αν περιλαμβάνεται σε αυτό το εκπτωτικό χωριό που βρίσκεται στα σύνορα των δήμων Σπάτων – Πικερμίου.

Την έκταση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας ορίζεται από το Προεδρικό Διάταγμα 13/1979, το οποία αναφέρει ότι είναι η περιοχή που ξεκινά από το σημερινό εμπορικό κέντρο και το Κολωνάκι και εκτείνεται μέχρι τη Συγγρού, το Κουκάκι, την περιοχή Φιλοπάππου, τα Πετράλωνα και από εκεί στο Μεταξουργείο, την Ομόνοια, Πατησίων και τα Εξάρχεια.

Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, αποτελεί προαπαιτούμενο για τον επόμενο έλεγχο της τρόικας, ενώ πέρα από το θέμα του ωραρίου αναμένεται να «οδηγηθεί» (κατ' εντολή των δανειστών) σε απελευθέρωση και το θέμα των εκπτώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, προς απελευθέρωση βαίνει και το ζήτημα των προσφορών και των εκπτώσεων. Μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2014 ο υπουργός Ανάπτυξης θα πρέπει να έχει εκδώσει υπουργική απόφαση με την οποία θα θεσπίζεται Κώδικας Δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες. Το υφιστάμενο καθεστώς θα επανεξεταστεί στο τέλος του τρέχοντος έτους έτσι ώστε μέχρι την άνοιξη του 2015 να έχει θεσπιστεί νομοθεσία που θα απαλείφει τους εναπομείναντες περιορισμούς...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: