26.7.14

Έντονη κινητικότητα στην Αριστερά για την ΚΕΔΕ...


Έντονες είναι οι διεργασίες που πραγματοποιούνται στο χώρο της αυτοδιοίκησης, ενόψει της εκλογής των κεντρικών οργάνων, με αποκορύφωμα την εκλογή του προέδρου της ΚΕΔΕ.

Είναι ενδεικτικό πως...
τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση δημάρχων με αναφορές στη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ και την ευρύτερη Αριστερά. Η συνάντηση αυτή είχε απώτερο στόχο τη δημιουργία αυτοδιοικητικής κίνησης - ως συνέχεια της πρωτοβουλίας των «5 δημάρχων» - με σαφή κεντροαριστερά και αντικυβερνητικά χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η «Κίνηση» αυτή αποτελούνταν στην αρχή από 6 δημάρχους (Μπουτάρη, Καμίνη, Σκοτεινιώτη, Φίλιο, Δημαρά και Ιωακειμίδη), οι οποίοι εν τέλει έμειναν 5 (με τον κ. Ιωακειμίδη να αποχωρεί σε σχετικό σύντομο χρονικό διάστημα) και στις πρόσφατες εκλογές «επιβίωσαν εκλογικά» μόνο οι δύο.

Σκοπός της συνάντησης, πάντως, ήταν η δημιουργία αυτοδιοικητικής ατζέντας που θα εκμεταλλευτεί την αναστάτωση που επικρατεί στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συμμαχίες που θα οδηγήσουν στην εκλογή στη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ, τον επί 20 χρόνια Δημάρχου Ρέντη - Νίκαιας κ. Γ. Ιωακειμίδη. Πρωτεργάτης της κίνησης φέρεται να είναι ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, για τον οποίο παρ' ότι εξετάστηκε το ενδεχόμενο να είναι αυτός υποψήφιος.

Η περίπτωση αυτή τελικά απορρίφθηκε, καθότι εκτιμήθηκε ότι πρέπει να προκριθεί ένας υποψήφιος με πιο «αριστερά» χαρακτηριστικά, που να διατηρεί ανοιχτούς διαύλους με το ΣΥΡΙΖΑ και να μπορέσει να συσπειρώσει στο πρόσωπο του, τις δυνάμεις του στην αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι εξελίξεις στα αυτοδιοικητικά συνδέονται άμεσα με τις ζυμώσεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένη και τη χαμηλή του επίδοση στις πρόσφατες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης (ΝΔ κέρδισε 165 δήμους και ο ΣΥΡΙΖΑ 23), θα προσπαθήσει να συμπλεύσει με την κίνηση αυτή, με σκοπό την ενίσχυση του.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: