28.7.14

Θετικό δείγμα, παρά την ήττα!...


BINTEO...
Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Λίβερπουλ, στον δεύτερό του αγώνα για το ICC.
Στην αναμέτρηση που έγινε στο Σικάγο, οι Άγγλοι πήραν ...
τη νίκη χάρις το γκολ του Στέρλινγκ στο 5΄, μετά από… καραμπόλες και πολύ δόση τύχης, αλλά η ομάδα του Πειραιά και ο Μίτσελ, μόνο ικανοποιημένοι μπορούν να είναι, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» για ακόμα ένα φιλικό ματς παρουσίασαν πολύ καλή εικόνα και το αποτέλεσμα τους αδικεί.
Εκτός, από τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες, την καλή κυκλοφορία της μπάλας και την υπέρ του κατοχή, ο Ολυμπιακός είχε και δοκάρι με τον Γκαζαριάν στο 50΄.
Πολλές δοκιμές από τον Ισπανό τεχνικός, με καινούρια βασική ενδεκάδα, αλλά και δέκα αλλαγές στον αγώνα (μόνο ο Μέγιερι έπαιξε για 90 λεπτά). Επόμενος αγώνας για τους Πρωταθλητές Ελλάδος στο ICC είναι το Σάββατο 2 Αυγούστου στις 22:00 κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.
Έτσι ξεκίνησε ο Ολυμπιακός


Ο Μίτσελ θέλει να δώσει σε όλους τους παίκτες του την ευκαιρία να αποδείξουν τι αξίζουν και να διεκδικήσουν μία θέση στο αρχικό σχήμα της νέας σεζόν, γι’ αυτό και ξεκίνησε με μία τελείως διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με το πρώτο ματς κόντρα στην Μίλαν.
Τερματοφύλακας ήταν ο Μπάλαζ Μέγιερι, με τους Σιόβα και Αβραάμ Παπαδόπουλο να είναι το αμυντικό δίδυμο. Ο Σαλίνο ήταν στα δεξιά και ο Αμπιντάλ στα αριστερά της άμυνας.
Μανιάτης και Εντινγκά ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Γκαζαριάν και Ντοσεβί στα άκρα της μεσαίας γραμμής. Ο Διαμαντάκος ήταν ο μοναδικός προωθημένος, με τον Σαβιόλα να κινείται από πίσω του.
Γκολ από… καραμπόλα!


Η Λίβερπουλ ευτύχισε να προηγηθεί μόλις στο 5΄όταν και πέτυχε ένα… τυχερό γκολ! Ο Στάριτζ πήγε να κάνει ένα σουτ, αλλά έπιασε… τσαφ, με την μπάλα να χτυπάει και στον Αμπιντάλ και να καταλήγει από τις… καραμπόλες στον Στέρλινγκ, ο οποίος πλάσαρε σωστά τον Μέγιερι και έκανε το 1-0.
Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε από το συγκεκριμένο τέρμα και στο 11΄έχασε τρομερή ευκαιρία, όταν ο Γκαζαριάν μετά από πίεση, έκλεψε την μπάλα, αλλά το σουτ του από πλεονεκτική θέση, πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 22΄ το σουτ του Τζέραρντ έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχαν και αυτά του Στάριτζ στο 28΄ και του Μάρκοβιτς στο 37΄.

Στην συνέχεια ήταν η σειρά των παικτών του Μίτσελ να χάσουν ευκαιρίες, καθώς στο 39΄ο Διαμαντάκος έκανε το σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ οι προσπάθειες στην συνέχεια των Ντοσεβί και Γκαζαριάν δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για τους «ερυθρόλευκους».
Το πρώτο μέρος έληξε με την Λίβερπουλ να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0, αλλά ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή παρουσία, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και αρκετές ευκαιρίες για να σημειώσει κι εκείνος ένα γκολ, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του και επιθετικά, αλλά κυρίως στην φάση όπου δέχθηκε το γκολ!
Αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης και… δοκάρι


Ο Μίτσελ έκανε τέσσερις αλλαγές κατά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς πέρασαν στον αγώνα οι Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Σάμαρης και Ντομίνγκεζ στις θέσεις των Σαλίνο, Αμπιντάλ, Μανιάτη και Σαβιόλα αντίστοιχα.
Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο ματς και μάλιστα είχαν και δοκάρι στο 50΄. Ο Ντομίνγκεζ έσπρωξε στην αντεπίθεση την ομάδα του Ολυμπιακού, καθώς πέρασε την μπάλα στον Γκαζαριάν, ο οποίος έκανε την προσποίηση, αλλά το σουτ του βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Λίβερπουλ!
Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, με την αγγλική ομάδα να περιμένει τους Πειραιώτες στο δικό της μισό. Στο 59΄ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δοκίμασε ένα σουτ από πολύ μακριά, με την μπάλα να φεύγει πάνω από την αντίπαλη εστία!

Στο 62΄έγινε το νέο… κύμα αλλαγών, όταν οι Κασάμι, Κολοβός και Μανωλάς πέρασαν στις θέσεις των Εντιγκά, Γκαζαριάν και Αβραάμ Παπαδόπουλου αντίστοιχα. Ενώ στο 71΄οι Παπάζογλου, Αυλωνίτης και Μπουχαλάκης πέρασαν αντί των Διαμαντάκου, Σιόβα και Ντοσεβί, αλλάζοντας και τους δέκα (πλην του Μέγιερι) που ξεκίνησαν το ματς, ο Μίτσελ.
Ο Μπουχαλάκης, μάλιστα, με το που μπήκε στον αγώνα, στο 73΄, έκανε ένα μακρινό σουτ θέλοντας να… μιμηθεί το γκολ κόντρα στην Μίλαν, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Η Λίβερπουλ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 75΄, όταν το σουτ του Λάμπερτ το μπλόκαρε ο Μέγιερι. Δύο λεπτά αργότερα ο Κουτίνιο σούταρε με την σειρά του, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Ούγγρου τερματοφύλακα.

Στο 80΄ο Ολυμπιακός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μπουχαλάκη! Ο νεαρός άσος έκλεψε την μπάλα από την άμυνα των Άγγλων και αφού με εκπληκτικό σόλο πέρασε τον Κόατες, πήγε να κάνει το ίδιο και με τον τερματοφύλακα, αλλά άνοιξε αρκετά την μπάλα και δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση.
Μέχρι και τις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός πίεζε για το γκολ και μάλιστα στο τρίτο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Σάμαρης έκανε ένα πολύ καλό και δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Τζόουνς κράτησε το μηδέν στην εστία του.
Δεν άλλαξε κάτι στα τελευταία λεπτά, με την Λίβερπουλ να παίρνει τη νίκη με 1-0, αλλά τον Ολυμπιακό να κερδίζει τις εντυπώσεις με την πολύ καλή του παρουσία και να αφήνει πολλές ελπίδες για κάτι καλό την σεζόν που έρχεται!

Οι συνθέσεις:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ρόρτζερς): Τζόουνς, Τζόνσον (62' Κέλι), Σκρτελ, Τουρέ (62' Κόατες), Ενρίκε (46' Ρόμπινσον), Τζέραρντ (62' Λούκας), Χέντερσον, Τσαν (46' Άλεν), Μάρκοβιτς (46' Κοουτίνιο), Στέρλινγκ (75' Άιμπ), Στάριτζ (75' Λάμπερτ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Σαλίνο (46' Ελαμπντελαουί), Παπαδόπουλος (62' Μανωλάς), Σιόβας (71' Αυλωνίτης), Αμπιντάλ (46΄ Μαζουακού), Εντινγκά (62' Κασάμι), Μανιάτης (46 Σάμαρης), Ντοσεβί (71' Μπουχαλάκης), Σαβιόλα (46' Τσόρι), Γκαζαριάν (62' Κολοβός), Διαμαντάκος (71' Παπάζογλου)
Δειτε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, ΕΔΩ...

πηγη woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: