1.7.14

«Καμία πολιτική βάση στην πρόταση για μεγάλο συνασπισμό»...

«Καμία πολιτική βάση στην πρόταση για μεγάλο συνασπισμό» 
«Είναι μία πρόταση η οποία απευθύνεται στο εσωτερικό της ΝΔ και κυρίως εξυπηρετεί την προσπάθεια του κ. Αβραμόπουλου να έχει το δικό του προφίλ. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει καμιά πραγματική πολιτική βάση σε...
μία τέτοια πρόταση» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, αναφορικά με τον «μεγάλο συνασπισμό», δηλαδή τη συνεργασία ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές.

«Έχουμε βγει από μία περίοδο έντονης πολιτικής σύγκρουσης ανάμεσα στις απόψεις τις οποίες υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Αυτά τα δύο δεν παντρεύονται. Το ένα προϋποθέτει την ήττα του άλλου για να προχωρήσει», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στο Βήμα FM.

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ευρύτατη κοινωνική συναίνεση και πρόσθεσε: «Γι' αυτό, μάλιστα, εμείς πολλές φορές λέμε ότι ακόμα και κοινοβουλευτική αυτοδυναμία να έχουμε, έχει εξίσου μεγάλη σημασία να έχουμε μία πλειοψηφία μέσα στην ίδια την κοινωνία. Διότι αντιλαμβανόμαστε και τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες και τι θα κάνουν και οι αντίπαλοί μας, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να μας πολεμήσουν με κάθε μέσο. Άρα, θέλουμε να έχουμε μία άμεση στήριξη από την ίδια την κοινωνία και τον λαό».

Εκτίμησε, δε, ότι «σε συνθήκες εθνικών εκλογών είναι πολύ πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αυτοδύναμος, αλλά σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν και δυνατότητες ώστε να προκύψει μία κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά. Αυτό το στηρίζω ακριβώς στα πραγματικά αδιέξοδα και στην αντίστοιχη συνειδητοποίηση εκ μέρους της κοινωνίας, ότι πρέπει να αλλάξει η ρότα και να υιοθετήσουμε τον άλλο δρόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: