23.7.14

Ημέρα πένθους στην Ολλανδία...

Στην Ολλανδία για αναγνώριση μεταφέρονται σήμερα οι πρώτες σοροί από το μαλαισιανό αεροσκάφος που κατερρίφθη στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 298 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 193 Ολλανδοί. Το αεροσκάφος που μεταφέρει τις σορούς θα υποδεχθούν η ...
βασιλική οικογένεια και ο πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε ο οποίος εκτίμησε ότι η διαδικασία αναγνώρισης μπορεί «να διαρκέσει εβδομάδες ή ακόμη και μήνες». Εν τω μεταξύ, τα μαύρα κουτιά παραδόθηκαν στις ολλανδικές αρχές από αξιωματούχους της Μαλαισίας που τα είχαν αρχικά παραλάβει. Πλέον οι εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών είναι ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές πιθανόν να κατέρριψαν «κατά λάθος» το μοιραίο αεροσκάφος της πτήσης ΜΗ17.

Σύμφωνα με τους αμερικανούς ανώτερους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών το αεροσκάφος μπορεί να καταρρίφθηκε "κατά λάθος" από φιλο-ρώσους αυτονομιστές οι οποίοι ήταν ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι. Τα μαύρα κουτιά της μοιραίας πτήσης απεστάλησαν σε ολλανδούς ερευνητές, ο οποίοι και θα εποπτεύσουν τη διεθνή έρευνα για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας.
 
"Ειδικοί από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και μελών του ταξιδεύουν προς το Φάρνμπορο της Βρετανίας με τα μαύρα κουτιά για να βοηθήσουν στην έρευνα" αναφέρει επίσης ότι το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.Τα μαύρα κουτιά καταγράφουν τις συνομιλίες του πληρώματος και τα στοιχεία της πτήσης του αεροσκάφους. Είναι απίθανο, ωστόσο να μπορέσουν να παράσχουν πληροφορίες για την προέλευση του αντικειμένου που έπληξε το αεροπλάνο. Τα μαύρα κουτιά παραδόθηκαν πριν από 24 ώρες σε αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες της Μαλαισίας από τους φιλορώσους αυτονομιστές στο Ντόνετσκ.
 
Εν τω μεταξύ, η ομάδα των ειδικών από την Ολλανδία, που έχει επιφορτιστεί με το έργο της οργάνωσης του επαναπατρισμού των σορών των επιβατών της πτήσης MH17, καταμέτρησε επίσημα 200 πτώματα στο τρένο που έφθασε στο Χάρκοβο ενώ μέχρι τώρα γινόταν λόγος για 282 σορούς. Ο επικεφαλής της ολλανδικής αποστολής στην Ουκρανία είπε ότι ο εντοπισμός των υπολοίπων αποτελεί μέρος των ερευνών που θα ακολουθήσουν ενώ εκτίμησε ότι ακόμη υπάρχουν και άλλες σοροί ακόμη στο σημείο της συντριβής.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: