24.7.14

"Πλησιάζουν οι κάλπες" εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ...

Πλησιάζουν οι κάλπες εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ
Σε άτυπη προεκλογική περίοδο, με απώτατο όριο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εισέρχεται η χώρα εκτιμά η Κουμουνδούρου, με αφορμή και τις τελευταίες -σφοδρές- αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείουν ακόμα και...
εκλογικό αιφνιδιασμό της κυβέρνησης το φθινόπωρο, με επίκεντρο το χρέος, πριν αναγκαστεί να λάβει νέα μέτρα όπως το ασφαλιστικό ή η υλοποίηση των απολύσεων, της μείωσης των συντάξεων κ.ο.κ.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου επισημαίνουν με νόημα ότι μαίνονται οι αντιπαραθέσεις υπουργών χωρίς το Μέγαρο Μαξίμου να παρεμβαίνει, αλλά και ότι οι «πράσινοι» υπουργοί αναφέρονται περισσότερο στον Ευάγγελο Βενιζέλο παρά στον Πρωθυπουργό όπως οφείλουν από το Σύνταγμα και τους νόμους.

Παράλληλα προετοιμάζονται για τη μάχη στη Βουλή με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, αλλά και προηγουμένως με το νομοσχέδιο για τα δάση. Στη Βουλή άλλωστε θα έχει παρουσία και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, που συμμετέχει στη σύνθεση του Β΄ θερινού τμήματος.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι θα μπουν στην τελική μάχη της άτυπης προεκλογικής περιόδου, αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, χωρίς να έχουν απολέσει το πλεονέκτημα της διαφοράς για την πρώτη θέση που έχουν κατακτήσει στις ευρωεκλογές.

Παρότι όμως επισπεύδουν το θέμα του προγράμματος, δεν λείπουν οι διαφωνίες για αυτό, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τη λύση που προτείνει ο τομέας Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος υπό τον Γιάννη Δραγασάκη για τα «κόκκινα» δάνεια. Ούτως ή άλλως η περαιτέρω εξειδίκευση του προγράμματος θα παρουσιαστεί από τον Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

  real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: