1.7.14

Σόιμπλε: Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα...

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της G7 από την Γερμανία την Τρίτη, τόνισε ότι "δεν είναι ο καιρός να συζητήσουμε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα". Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι θα...
αξιοποιηθεί η ευελιξία που προβλέπεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε ανησυχία για την «υπερβολική ρευστότητα» που υπάρχει στις αγορές από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σημείωσε ότι η επίλυση των οικονομικών προβλημάτων αποτελεί ευθύνη των πολιτικών της Ε.Ε. και όχι της ΕΚΤ. 
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επανέλαβε ότι η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι ο μοναδικός τρόπος να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη.
Για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι θα επρόκειτο για καταστροφή και για τις δύο πλευρές και πρόσθεσε ότι τόσο η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όσο και ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να πείσουν τους Βρετανούς ότι η Ευρώπη είναι και προς το δικό τους συμφέρον. 
Παράλληλα, χαρακτήρισε υπερβολική την καμπάνια εναντίον του κ. Γιουνκέρ.
Αναφερόμενος στην Ιταλία, ο Β. Σόιμπλε είπε ότι πρέπει να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις που δρομολόγησε η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, ειδικά σε ό,τι αφορά τη δημόσια διοίκηση. Συμπλήρωσε ότι με τον ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, συμφωνούν σχετικά με το τί πρέπει να γίνει, αλλά και στην άποψη ότι σε ένα γενικό επίπεδο χρειάζονται επενδύσεις. 
"Η Ιταλία είναι μια υπέροχη χώρα με τεράστιες δυνατότητες. Έχει προβλήματα, όπως και η Γερμανία" κατέληξε ο κ. Σόιμπλε...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: